Bereiding
Jouw rib-eye rood, medium of rose? Check het met een kerntemperatuurmeter of de handtest
- De kalfsrib-eye’s een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen.
- De rib-eye droogdeppen.
- De boter met olie op middelhoog vuur op temperatuur laten komen.
- In 3 tot 4 minuten rose bakken en daarna laten rusten losjes gewikkeld in aluminiumfolie.
- In het braadvocht de salie blaadjes verwarmen en afblussen met de witte wijn even de kook erover en dan nu de mosterd erbij en de room toevoegen.
- Verhitten, de saus gladroeren en op smaak brengen met peper en zout.
- De salie blaadjes verwijderen.
- Het vlees op de draad snijden en op bord leggen en met de saus dresseren.
Tip: heerlijk met gnocchi of pommes gratin
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 kalfsrib-eye's
4 eetl roomboter
2 eetl olijfolie
4 salieblaadjes
Voor de mosterdsaus
4 eetl Zaanse mosterd
1 glas droge witte wijn
1 dl kookroom
Peper
Zout
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: