Bereiding
Hoofdgerecht voor 2 volwassenen en 2 kinderen van 1-4 jaar
- Pel de ui en snipper deze fijn.
- Laat de peren in een zeef uitlekken en vang het perenvocht op. Snijd 2/3 deel van de peren in kleine blokjes.
- Dep de karbonades droog met keukenpapier en kruid het vlees met peper.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de karbonades in ± 6-8 minuten bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en houd dit onder aluminiumfolie warm.
- Fruit de ui en peerblokjes ± 2 minuten in het achtergebleven braadvet.
- Roer kaneel, een ½ verkruimeld bouillonblokje en 1 dl perenvocht door het uimengsel en breng de jus aan de kook. Bind de perenjus indien gewenst met allesbinder.
- Breng het vlees op smaak met zout en peper.
- Verdeel de karbonades over vier borden en schenk er perenjus over.
Lekker met aardappelpuree, sperziebonen en een tomatensalade.
Tip
U kunt peren uit blik ook vervangen door blokjes appel en appelsap.
Door kinderen te stimuleren van alle groenten toch een lepeltje te proberen, leren ze de smaak van verschillende groenten waarderen.
De overgebleven peren kunt u gebruiken in een toetje met vla of yoghurt.
Wist u dat…
Voedingswaarde per kind ca.:
Energie (kJ): 603
Energie (kcal):144
Eiwit: 11 g
Vet: 6 g
Koolhydraten: 10 g
IJzer: 0,3 mg
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
3 haaskarbonades
1 ui
1 blik peren (à 400 gram)
2 eetlepels margarine (vloeibare)
¼ theelepel kaneel
½ bouillonblokje
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
½ eetlepel allesbinder
aluminiumfolie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: