Bereiding
- Roer in een kom de boter, knoflook, peterselie, cognac, witte wijn, citroensap, zout en peper tot een romige peterselieboter.
- Neem een stuk vershoudfolie van ca. 30 cm lang. Schep de boter op het vershoudfolie in een boterrol van 15 cm lang. Leg het uiteinde van de folie over de boter en rol het op. Draai de vershoudfolie aan de uiteinden van de reep strak zodat er een mooie ronde boterrol ontstaat. Laat de peterselieboter ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
- Neem de varkensoesters ca. 15 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Snijd de peterselieboter in plakken. Bestrijk het vlees met olie en bestrooi het met peper.
- Grill de varkensoesters op de BBQ aan beide zijden tot het vlees goudbruin en licht rosé van binnen is. Breng de varkensoester op smaak met zout en leg er een plak peterselieboter op.
Lekker met gepofte aardappel en koolsalade.
- 4 personen
- 85 minuten
Ingrediënten
4 varkensoesters
125 g roomboter (zachte)
2 teentjes knoflook (geperst)
15 g peterselie (verse, fijngehakt)
1 eetlepel cognac
1 eetlepel witte wijn
½ eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
vershoudfolie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: