Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Roergebakken groene asperges en nasivlees in roomsaus

Roergebakken groene asperges en nasivlees in roomsaus

250 g nasi/bamivlees, 150 g spekblokjes, snufje peper (versgemalen), 3 sjalotjes (fijngehakt), 500 g groene asperges (schoongemaakt en in 5 cm stukken gesneden), 1½ dl

Karbonades met een krokant mosterd-dragon korstje

4 haaskarbonades (á 125 g), 6 eetlepels bloem, 1 ei, 1 eetlepel melk, 10 eetlepels paneermeel (of broodkruim)

Muesli gehaktballen

Muesli gehaktballen

500 g varkensgehakt, snufje peper (versgemalen), 3 eetlepels paneermeel, snufje zout, ½ theelepel bouillonpoeder, snufje nootmuskaat, 1 ei, 30 g boter, 100 g muesli

Chinese filetlapjes

4 varkensfiletlappen (á 125 g), 1 eetlepel olie (arachide), 1 eetlepel sesamolie, 1 teentje knoflook (geperst), 1 theelepel sambal, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel

Sesam spareribs

2 kilo spareribs, 3 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels honing, 6 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepels ketjap manis, ½ theelepel sereh (poeder,

Bacon-groentensoep

 8 plakken bacon (dikgesneden), 2 eetlepels olie, 1 grote ui (fijngesneden), 350 g bloemkool (in kleine roosjes), 1 prei (fijngesneden), 1 grote aardappel (geschild en in

Gegrilde Dijon speklapjes

4 speklappen (á 100 g), 3 eetlepels mosterd, 3 beschuiten

hamlap a lorange

Hamlap á l’orange

500 g hamlappen, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap manis, 2 dl sinaasappelsap (vers), 1 theelepel suiker

Doorregen rollade met mosterdroomsaus

1 doorregen varkensrollade, 6 eetlepels franse mosterd, 80 g boter, 1½ dl witte wijn, 2 dl slagroom, 1 pakje Roomculinair

Boerenkool met worst

Boerenkool met worst

1 kilo aardappelen, 600 g boerenkool (gesneden), 1 rookworst, 125 g spekblokjes, juspoeder, 2 dl melk, 50 g boter, snufje zout en een snufje peper.