Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de plakjes ham en kaas diagonaal doormidden.
- Pel de banaan en snijd hem in 24 dunne plakjes.
- Open het blikje croissantdeeg, rol de plak deeg uit op het aanrecht en verdeel hem volgens de lijnen in 6 stukken. Snijd elk stuk weer doormidden tot een kleine driehoek.
- Leg de schuine plakken ham en kaas op het deeg en leg 2 plakjes banaan op het breedste gedeelte. Strooi de kokos erover.
- Rol de croissants op van de brede kant naar de smalle.
- Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze als ze nog lekker warm zijn.
Tip
Gevulde croissants zijn natuurlijk ook heel lekker bij het ontbijt. Bak grote croissants en vervang voor de variatie de banaan eens door ananas, appel of perzik.
- 2 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
- 6 plakjes ham (dun)
- 6 plakjes kaas (jong, komijnen)
- 1 banaan
- 2 eetlepels kokos (gedroogd, geraspt)
- 1 blikje croissantdeeg
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: