Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
boomstammetjes met appel en creme fraiche

Boomstammetjes met appel en crème fraîche

4 boomstammetjes (á 125 g stuk), snufje peper (versgemalen), 1 dl appelsap, snufje zout, 1 appel (in schijfjes), 50 g boter, ½ dl crème fraîche

Filetlapjes met Engelse bierfondue

4 varkensfiletlappen (à 125 g), zout, peper (versgemalen), 25 g boter, 1½ dl bier, 1 teentje knoflook (geperst), 250 g kaas (cheddar, geraspt), ½ eetlepel maïzena, 3

Gevulde champignons met gehakt

150 g gehakt, 400 g champignons (grote), 1 theelepel gember (verse, geraspt), 1 lenteuitje (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap asin, 1½ eetlepel rijstazijn, ½ eetlepel

Roergebakken hamlapjes met rijst en knapperige groenten

Roergebakken hamlapjes met rijst en knapperige groenten

50 g emping (of mini-kroepoek), 3 eetlepels zonnebloem olie, 2 eetlepels limoensap, 1 zakje boemboe (boemboe rendang, 100 g), snufje zout, 1 eetlepel koriander

Fricandeau verpakt in Chinese kool met pittige tomatensalsa

750 g varkensfricandeau (ca.Ø 8 cm), 1 chinese kool, 2 vleestomaten (in blokjes), 2 blikjes tomatenpuree, 1 eetlepel currypasta (rode), 1 gele paprika (in kleine

Varkenshaasje met pesto en ham

Varkenshaasje met pesto en ham

2 varkenshaasjes, 4 theelepels pesto (vers of uit een potje), 4 plakjes rauwe ham, snufje zeezout, snufje peper (versgemalen), 1 liter water, 1 glas witte wijn (2 dl), 2

Nasi met zoet ketjapvlees

300 g nasi/bamivlees, 300 g rijst, 2 eetlepels ketjap manis, ½ eetlepel citroensap, 3 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 nasi/bami groentepakket (à 250

Fricandeau met romige appelkerrie vulling

750 g varkensfricandeau, 1 eetlepel abrikozenjam, 50 g boter, snufje zout, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), ½ appel (in kleine blokjes), 100 g roomkaas, 1-2 dl witte wijn, ½

Voorgegaarde braadworst

Voorgegaarde worst met tomatensalsa

Haal het vlees een half uur voor bereiden uit de koelkast. Omwikkel de worsten met het ontbijtspek of katenspek. Meng de ingrediënten  voor de salsa. Smelt de boter in de

orientaalse hamlappen

Oriëntaalse hamlappen

500 g hamlappen (in blokjes van 2 cm), snufje peper, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels rozijnen, ½ rode paprika (in stukjes), 2 teentjes knoflook (fijngehakt), ½ zakje