Bereiding
- Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit.
- Doe het gehakt in een kom en breng dit op smaak met zout en peper. Voeg de gesneden ui en knoflook toe, samen met de barbecuesaus en het paneermeel. Kneed dit goed door elkaar.
- Verdeel het gehakt in 4 porties en kneed hier gehaktballen van.
- Leg 2 plakjes spek over elkaar, zodat ze elkaar in het midden kruisen. Bestrijk het spek met een beetje extra barbecuesaus. Leg op de plaats waar het spek elkaar kruist een gehaktbal en druk dit iets platter. Vouw het spek om het gehakt heen zodat de bal rondom bijna helemaal bedekt is.
- Bewaar het gehaktbrood eventueel afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Bak het mini gehaktbrood op de barbecue of (als het regent of te koud is) in een koekenpan.
Tip: in dit geval zijn er 4 stuks gemaakt, wees vrij om het gehaktbrood groter of kleiner te maken.
- 4 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
450 gram (runder)gehakt
1 kleine ui
1 teen knoflook
Zout
Peper
2 eetlepels barbecuesaus, plus extra om spek mee te bestrijken
1,5 eetlepel paneermeel
8 plakjes rauwe ontbijtspek