Bereiding
Marineren
- Meng voor de marinade de olie, ketjap, citroensap, sambal, geplette knoflook en bruine suiker door elkaar.
- Snij de varkenshaas in blokjes van 2 bij 2 cm.
- Leg de blokjes varkenshaas in 2/3 van de marinade en laat dit afgedekt in de koelkast 2 uur marineren.
- Leg de saté stokjes in koud water.
Pindasaus maken
- Fruit voor de pindasaus de fijngehakte knoflook in de boter aan.
- Voeg de sambal en bruine suiker toe en roer het even.
- Doe de kokosmelk erbij en laat deze al roerend warm worden.
- Voeg de pindakaas toe, roer tot een gladde pindasaus en breng eventueel op smaak met zout.
Saté grillen
- Verwarm de BBQ voor op 220-250˚C.
- Haal het vlees uit de marinade en rijg het aan de stokjes.
- Gril het vlees tot het gaar is. Gebruik hiervoor een kerntemperatuurmeter of test met de hand.
- Bestrijk onder het grillen het vlees zo nu en dan met de overgebleven marinade.
Lekker met nasi en sperzieboontjes.
- 8 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
1 kilo varkenshaas
8 saté stokjes
Voor de marinade
1 dl olie
4 eetlepels ketjap
4 eetlepels citroensap
2 mespuntjes sambal
4 tenen knoflook
2 theelepels bruine suiker
Voor de pindasaus
10 gram boter
1 teen knoflook
1 theelepel sambal
1/2 theelepel bruine suiker
150 milliliter kokosmelk
3 eetlepels pindakaas met stukjes noot
Snufje zout