Bereiding
- Roer in een kom de slasaus, ketjap manis, gembersiroop, sesamolie en sesamzaad tot een romige sesamdip.
- Snij de fricandeau in plakken van ongeveer een ¼ cm. Giet de bouillon met de gemberwortel en de lente-ui in een pan en verwarm deze. Doe de fricandeau, de grote garnalen, champignons, peultjes, paprika en de sesamdip in schaaltjes.
- Giet de bouillon in de fonduepan en zet deze op tafel op een brander. Kook steeds kleine porties vlees, vis en groente in de fonduepan en neem de gekookte hapjes met eetstokjes of Chinese fondueschepjes uit de bouillon.
- Leg de gekookte hapjes op een bord en doop de hapjes in de sesamdip.
Lekker met gekookte mihoen.
- 4 personen
- 75 minuten
Ingrediënten
1 dl slasaus
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel gembersiroop
eetlepel sesamolie
1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
300 g varkensfricandeau
2 liter bouillon (kippen)
2 theelepels gemberwortel (verse, geraspt)
1 lenteuitje (in dunne ringetjes gesneden)
200 g garnalen (gepeld)
125 g champignons (kleine, gehalveerd)
200 g peultjes
1 groene paprika (in reepjes gesneden)
Voedingswaarde per persoon
Varkensfricandeau
Fricandeau is een uiterst mager stuk varkensvlees, het is ook (enigszins) rosé te eten.