Bereiding
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen uit.
- Pers de knoflook boven een kom uit en meng de citroenrasp en de olijfolie erdoor.
- Snijd de varkenshaasjes dwars op de draad in plakjes van ½ cm dik en schep ze door het oliemengsel. Laat ze minstens 15 minuten afgedekt marineren.
- Halveer de olijven.
- Verhit de wok op hoog vuur. Roerbak het vlees en de Italiaanse kruiden op hoog vuur in 4-6 minuten bruin.
- Schep de olijven, 1-2 eetlepels citroensap en de fond erdoor en verwarm het gerecht nog 2 minuten op hoog vuur. Laat het vocht verdampen.
- Breng het vlees pittig op smaak met zout en peper.
Lekker met pasta, gemengd door het vleesgerecht, of aardappelpuree en een gemengde salade.
Tip
Vervang de citroen eens door een sinaasappel
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 2 stuks varkenshaas (à 200-250 g)
- ½ citroen
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 150 g olijven (zwarte en groene zonder pit)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden (verse, fijngehakt)
- 750 ml vleesbouillon (of vleesfond)
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: