Bereiding
- Neem de filetlapjes uit de koelkast en masseer deze in met olijfolie, Mexicaanse kruiden en peper. Laat het vlees ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag voor op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en leg de filetlapjes in de pan. Bak de filetlapjes zachtjes door regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vlees vork) en veelvuldig te keren. De filetlapjes zullen tijdens het bakken in ca. 10 minuten zachtjes garen en mooi lichtbruin kleuren.
- Neem de filetlapjes uit de pan, zout het vlees, leg de filetlapjes op een bakplaat en beleg het vlees met Cheddar. Grill de filetlapjes, met de Cheddar erop, onder de grill tot de kaas licht gegratineerd is. Laat de filetlapjes even rusten.
Lekker met tomatensalade en Mexicaanse bonenrijst (Kook 325 g rijst. Fruit hiervoor in een wok 1 fijngesnipperde ui. Voeg gekookte rijst, 1 rode paprika in kleine blokjes en 400 g kidneybonen toe en roerbak deze tot de Mexicaanse bonenrijst warm is).
- 4 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
- 4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse)
- 4 plakjes kaas (Cheddar)
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: