Bereiding
Voorbereiden: de varkensfricandeau eerst sous vide garen in ca. 4 uur op 90 graden.
- Haal de varkensfricandeau uit de sous vide en het vacuüm.
- Dep het vlees een beetje droog.
- Verwarm in een koekenpan met anti-aanbaklaag een klont boter en bak de varkensfricandeau rondom bruin.
- Voeg de uitjes toe en de paddenstoelen.
- Bak totdat de uitjes glazig zijn en de paddenstoelen beetgaar.
- Draai het vlees regelmatig.
- Haal het vlees eruit, leg op een bord, bestrooi het met zout naar smaak.
- Leg het mengsel van ui en paddenstoelen ook op het bord.
- Dek af met huishoudfolie en laat het vlees rusten.
Saus
- Ondertussen de koekenpan met het baksel op hoger vuur zetten.
- Fond en slagroom toevoegen, goed doorroeren en verwarmen.
- Zet vuur zachter en laat het even pruttelen.
- Breng op smaak met peper en de peterselie.
- Snijd de varkensfricandeau op de draad in plakken, serveer het op een schaal met de paddenstoelen.
Lekker met plakken gegrilde courgette!
De varkensfricandeau kan ook in de braadpan bereid worden, kerntemperatuur minstens 60 graden. Als de varkensfricandeau gaar is, het recept volgen vanaf: toevoegen uitjes.
- 4 personen
- minuten
Ingrediënten
- 1 stuk varkensfricandeau van ca. 600 gram
- 1 ui, gesnipperd
- 250 gram paddenstoelenmix
- 125 ml fond
- 125 ml slagroom
- 1 klont boter
- 1 eetlepel platte peterselieblaadjes, gehakt
- Peper
- Zout
Varkensfricandeau
Fricandeau is een uiterst mager stuk varkensvlees, het is ook (enigszins) rosé te eten.