Bereiding
- Pel het teentje knoflook en snipper deze. Roer de helft van de knoflook met 1 eetlepel sojasaus, ½ eetlepel olie en peper naar smaak door elkaar. Dep het vlees droog met keukenpapier en schep het door het sojamengsel.
- Bij ongekookte krieltjes: Boen de krieltjes schoon, halveer ze en kook ze 5-7 minuten in water met zout net gaar. Giet ze af.
- Pel en snijd de ui in partjes. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de rest in dunne ringetjes. Maak de sugarsnaps en de peultjes schoon. Borstel de paddestoelen schoon, verwijder de stugge steeltjes en snijd de rest in plakjes. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringetjes. Laat de maïs uitlekken.
- Verhit de wok op hoog vuur en roebak het vlees al omscheppend in 8-10 minuten bruin en gaar. Schep het uit de wok.
- Verhit de rest van de olie in de wok en fruit de ui met de rest van de knoflook en het pepertje al omscheppend in ± 3 minuten goudgeel en glazig.
- Voeg de sugarsnaps en de peultjes toe en bak alles ± 2 minuten al omscheppend.
- Schep de aardappeltjes en de shii-takes erdoor en bak ze 3 minuten mee.
- Schep het vlees, de prei en de maïs erdoor en bak alles totdat de prei beetgaar is.
- Breng het gerecht op smaak met de rest van de sojasaus, het vijfkruidenpoeder en peper en zout naar smaak. Bestrooi met het korianderblad en de sesamzaadjes.
Lekker met atjar taugé.
Wist u dat…
Dit gerecht ook in de skottelbraai bereid kan worden.
4 personen
50 minuten
Ingrediënten
400 g nasi/bamivlees of varkensreepjes (ongekruid)
2 teentjes knoflook
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels olie
1 kilo krielaardappels
1 ui
1 rode peper
150 g sugarsnaps
150 g peultjes
150 g shii-take
250 g prei
1 blik maïs (300 g)
½ theelepel 5 kruidenpoeder
2 eetlepels koriander (verse, fijngesneden)
½ theelepel sesamzaad (geroosterd)
snufje zout
snufje peper