Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Klop het ei los met 2 eetl. water in een diep bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Wentel het vlees eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit

Rookworst met tortilla en tomatensalsa

2 kleine rookworsten, 2 tortilla's, 50 g gemengde sla, 1 tomaat, 4 eetlepels salsa (hot of mild)

Vleesreepjessalade met hazelnoten

Vleesreepjessalade met hazelnoten

300 g varkensvleesreepjes, 1 middelgrote ui, 3 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker, 50 g hazelnoten (geroosterd), 3 eetlepels TexMexkruiden, 1 krop sla, 3 rijpe

Gevulde aardappel met gehakt

250 g varkensgehakt, 2 dl bouillon, 25 g boter, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), snufje zout, 4 aardappels (250 g, vastkokende)

Borrelribjes

Borrelribjes

36 spareribs (losgesneden korte krabbetjes, ca. 7 cm), 4 eetlepels tomatenketchup, 1 dl citroensap, 3 eetlepel sambal (brandla), 75 g bruine basterdsuiker en 75 g bruine

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

4 varkensoesters (á 125 g stuk), 4 sjalotjes (fijngesnipperd), snufje peper (versgemalen), 150 g oesterzwammen, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), snufje zout, 50

Spaanse Tapas gehaktballetjes

Spaanse Tapas gehaktballetjes

500 g varkensgehakt, 1 eetlepel kappertjes, 3 stuks ansjovisfilet (uit blik, in stukjes), 4 eetlepels paneermeel, 1 teentje knoflook (geperst), 1 ei, ½ theelepel

Geroosterd varkensvlees

500 g varkensfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel honing (vloeibaar), 1 eetlepel zonnebloem olie, 2 eetlepels sherry, 2 eetlepels sojasaus, ½ cm gemberwortel

Bacon-pizza-broodjes

Bacon pizza broodjes

8 plakjes bacon, 2 stuks stokbrood (voorgebakken, in de lengte doorgesneden), boter, 4 eetlepels salsa saus, 125 g mozzarellakaasje (in plakjes), 2 tomaten (in plakjes)

Rollade met kidneybonensalade en paddestoelen

750 g doorregen varkensrollade (ca. Ø12 cm), 4 eetlepels balsamicoazijn, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels sesamzaad, 2 eetlepel ketjap manis, 250 g paddestoelen (bos), 1