Bereiding
- Haal het vlees een half uur voor bereiden uit de koelkast.
- Omwikkel de worsten met het ontbijtspek of katenspek.
- Meng de ingrediënten voor de salsa.
- Smelt de boter in de pan.
- Omdat de worsten voorgegaard zijn hoef je ze alleen een paar minuten rondom bruin te bakken en vanbinnen warm te laten worden.
- Bak de worst op matig vuur rondom bruin.
- Maak de borden op met een stamppotje, de worstjes en de tomatensalsa.
Lekker met een stamppotje van rucola!
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
- 4 voorgegaarde barbecueworsten (braadworst)
- Plakjes ontbijtspek of katenspek (ca. 100 gram)
- 50 gr boter
Salsa
- 2 vleestomaten, ontveld en fijngesneden
- 2 sjalotten, fijgesneden
- Sap van ½ tot 1 limoen (naar smaak)
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 bosuien, in ringen
- 1 eetlepel fijngesneden verse koriander
- ¼ rode peper, fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
Braadworst
Braadworst is gemaakt van gemalen, en soms gekruid, vlees. Bij de bereiding in de pan is de worst eerst dichtgeschroeid in hete boter en daarna ongeveer 15 minuten gebraden.