Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Taartje van saucijsjes

Taartje van saucijsjes

6 saucijsjes, 1 rode ui
, 2 teentjes knoflook
, 8 eetlepels chilisaus (zoete)
, 1 dl dubbeldrank
, 1 theelepel sambal
, 1 eetlepel citroensap
, 3 eetlepels olie
, snufje

Oost-West gepaneerde varkensschnitzel met limoen

 2 varkensschnitzels (ongepaneerde á 125 g), 25 g boter, klein stukje rode peper, 1 ei, 2 oude boterhammen (witte), ½ limoen, 25 g sesamzaad, ½ theelepel zout

Varkenslappen met paddenstoelen uit de braadzak 039

Varkenslappen met paddenstoelen uit de braadzak

500 g varkenslappen, snufje zwarte peper (versgemalen), 450 g paddestoelen (gemengde, in plakjes), 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes), 50 g boter (in blokjes), 1

Mexicaanse bladerdeeghapjes

Mexicaanse bladerdeeghapjes

175 g varkensgehakt, 1 eetlepel sesamzaad, 1 sjalotje (fijngesnipperd), ½ eetlepel boter, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 8 plakjes bladerdeeg, snufje zout, snufje peper

Fricandeau met een vulling van pestorijst

750 g varkensfricandeau, 50 g amandelen (fijngehakt), 1 ei (losgeklopt), 75 g rijst (witte en wilde), snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 2 sjalotjes

Ovenschotel met macaroni, spinazie en spekjes

250 g spekblokjes, 150 g geraspte kaas (jonge), 1 teentje knoflook (geperst), 2 eieren, 1 ui (fijngesnipperd), snufje peper (versgemalen), 1 pakje spinazie (diepvries,

Beenham met honing

Beenham met honing

1 stuk varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet), 2 theelepels kaneel, 250 g bruine basterdsuiker, 4 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, 1 dl honing

Franse varkenslappen met champignons en spekjes

500 g varkenslappen (in blokjes van 2½ cm), 3 eetlepels olijfolie, 100 g spekblokjes,  3 uien (fijngehakt), 2 teentjes knoflook (geperst), 125 g champignons (in plakjes),

Engelse sandwichlunch met driehoeksandwiches

4 plakjes bacon, 50 g paté (roompate), 2 plakjes cornedbeef, 6 boterhammen (witte casino boterhammen), ½ bakje tuinker,  4 plakjes tomaat, 4 eetlepels geraspte kaas (jong

Rode pastasaus met nasivlees

Rode pastasaus met nasivlees

500 g nasi/bamivlees, snufje peper (versgemalen), 2 eetlepels olijfolie, 2 rode uien (fijngehakt), 2 rode paprika's (in blokjes), 1 blik tomatenblokjes (á 400 g), 1½ dl