Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Franse schouderrollade met dragonjus

1 rollade (schouder, á 750 g), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 dl fond (vlees), 1 eetlepel azijn (dragon), ½ theelepel suiker, 2 eetlepels dragon (verse

Doorregen rollade in rode wijnsaus

Doorregen rollade in rode wijnsaus

1 ui, 3 grote tomaten, 1 doorregen varkensrollade (van 1 kilo), 50 g boter, 1 laurierblad, 2 dl rode wijn, 1 bouillonblokje, 2 theelepels maïzena.

gehaktbal

Koude gehaktballen van grootmoeder

500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel

Ribkarbonades in mosterdjus

4 ribkarbonades (125 g stuk), 1 theelepel mosterd (grove), 50 g boter, snufje peper (versgemalen), 2 eetlepels bouillonpoeder

Wittekool-wortelstamp met rookworst

1 rookworst, 400 g wortels (winter), 1 kilo aardappels
,  snufje zout
, 300 g witte kool (gesneden), 3 eetlepels nasikruiden
, 5 eetlepels pinda's (gehakt)
,  kleine

Varkenslap met Thaise vissaus

Varkenslap met Thaise vissaus

500 g varkenslappen, 1 ui, 1 groene peper, 1 rode paprika, 1 limoen, 1½ eetlepel olie, 1 eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus), 2 blaadjes djeroek poeroet, snufje zout,

Varkenshaasje met paddestoelensaus

Varkenshaasje met paddestoelensaus

500 g varkenshaas, 2 sjalotjes, snufje peper (versgemalen), 20 g bloem, 2 theelepels bouillonpoeder, 150 g paddestoelen (gemengde, in reepjes), 75 g boter, 1 dl witte

Varkensvlees met kerrie en courgette

Varkensvlees met kerrie en courgette

400 g nasi/bamivlees, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 courgette, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel currypasta (of milde kerriepoeder), 75 g rozijnen, 1 eetlepel bloem, 200

Hamlap op Oosterse wijze

Meng alle ingredienten voor de marinade in een kom. Leg de hamlappen in een keukenschaal, doe hier de marinade op.dek af met plastic folie en laat minstens 1 uur

Schnitzelrolletjes met rauwe ham en banaan

4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), 4 plakken rauwe ham, 2 bananen (gehalveerd), 1 dl crème fraîche, snufje zout, snufje peper (versgemalen)