Bereiding
- Breng de aardappels en zuurkool in een pan met een water aan de kook. Kook de aardappels en zuurkool in ca. 25 minuten gaar.
- Kook ondertussen de tuttifrutti volgens de aanwijzingen op de verpakking met een pijpje kaneel en honing. Snijd het gekookte fruit vervolgens in stukjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit vervolgens 20 g boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de fijn gesnipperde sjalotjes, tuttifrutti en de kerrie aan het gehakt toe en fruit dit ca. 5 minuten.
- Verwarm de melk met 40 g boter in een steelpan. Giet de aardappels en zuurkool boven een kom af en stamp deze met een pureestamper fijn. Voeg beetje bij beetje melk toe tot er een smeuïge stamppot ontstaat.
- Beboter een ovenschaal en schep hierin de helft van de stamppot, leg hierop het gehaktmengsel, overige stamppot en geraspte kaas. Zet de ovenschaal ca. 15 minuten in de oven op 200°C.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
400 g varkensgehakt
4 theelepels kerriepoeder (milde)
4 dl melk
60 g boter
200 g tuttifrutti
150 g geraspte kaas
500 g zuurkool (wijnzuurkool)
1 pijpje kaneel
1½ kilo aardappels (geschild)
4 sjalotjes (fijngesnipperd)
3 eetlepels honing
ovenschaal, 3 liter