Bereiding
- Schrap de winterwortel en snijd in grote stukken.
- Schil en snijd de aardappels in grote stukken. Breng de aardappels samen met de winterwortel en zout aan de kook. Laat ca. 10 minuten koken.
- Leg de rookworst (in plastic) op de aardappels en laat nog ca. 10 minuten meekoken.
- Verhit in een wok de olie en roerbak de witte kool in ca. 8 minuten gaar.
- Voeg de nasikruiden en de pinda’s toe en bak even mee.
- Voeg 6 eetl. water toe.
- Stamp de aardappels met de wortelen tot een stamppot. Meng de witte kool erdoorheen.
- Snijd de rookworst in plakjes en leg ze op de stamppot.
Serveer met augurkjes.
Tip
Rookworst wellen:
De rookworst die u vers bij de slager koopt, is meestal alleen nog maar even gerookt om een specifieke smaak en mooie goudbruine kleur te verkrijgen. U maakt deze gaar door de worst in koud water op te zetten en ca. 20-25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water.
Kant-en-klaar verpakte rookworst is in de fabriek al gaar gemaakt en hoeft alleen maar – met plastic verpakking en al – te worden opgewarmd (ca. 10 minuten) in net niet kokend water; de plastic verpakking beschermt de worst tegen uitdrogen.
Wist u dat…
Rookworst moet ook rusten. Dat groot vlees altijd eerst even een paar minuten moet rusten alvorens u het aansnijdt wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat dit ook voor rookworst geldt? De vleessappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak ervan extra ten goede doordat ze bij het aansnijden niet verloren gaan.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
1 rookworst
400 g wortels (winter)
1 kilo aardappels
snufje zout
300 g witte kool (gesneden)
3 eetlepels nasikruiden
5 eetlepels pinda's (gehakt)
kleine augurken
2 eetlepels olie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: