Bereiding
- Meng alle ingredienten voor de marinade in een kom. Leg de hamlappen in een keukenschaal, doe hier de marinade op.dek af met plastic folie en laat minstens 1 uur marineren buiten de koelkast.
- Haal het vlees uit de marinade, laat even uitlekken.
- Verwarm een koekenpan middelmatig warm.
- Voeg zonnebloemolie toe, bak het vlees op middelmatige temperatuur ca 8 min.
- Vuur laag en vlees op een bord laten rusten, afdekken met plasticfolie.
Overzicht van de juiste kerntemperaturen
Oosterse roerbak bereiden
- Verwarm wokpan,
- Voeg zonnebloemolie en knoflook toe, voeg overige groenten behalve koriander toe. Even kort aanbakken, afblussen met de marinade. 3 min op middelmatig vuur verwarmen
Bereid de noodles volgens de instructie op de verpakking.
Noodles over borden verdelen, hierop de wokgroenten, vlees in reepjes snijden, verdelen over de borden, bestrooien met verse koriander.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
400 gr hamlap
8 eetl kikkoman sojasaus
4 eetl zonnebloemolie
4 eetl ketjap manis
2 eetl oestersaus
½ theel sambal
rasp en sap van 1 limoen
1 theel gehakte verse gember
1 eetl zonnebloemolie
Voor de oosterse roerbak
2 eetl zonnebloemolie
1 teentje knoflook gehakt
Paksoi gesneden
Rode paprika gesneden
Prei, gesneden
Witte kool, gesneden
Rode ui, gesneden
Soja bonen
Verse koriander
Oosterse noodles