Bereiding
- Pel de u en snijd hem grof.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
- Dep de doorregen rollade droog met keukenpapier.
- Verhit de boter in een hapjespan met anti-aanbaklaag en schroei de rollade snel aan alle kanten dicht en neem het vlees vervolgens uit de pan.
- Bak de ui zachtjes in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomaten en laurierblad toe en schep het geheel enkele malen goed om.
- Leg de rollade weer terug in de pan.
- Verwarm de wijn, schenk deze bij het vlees en voeg het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat de rollade met het deksel op de pan ongeveer 65 minuten stoven. Voeg extra water toe als er te veel vocht verdampt.
- Haal het vlees uit de pan en verpak het in aluminiumfolie en laat het vlees minimaal 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
- Breng het achtergebleven stoofvocht aan de kook.
- Meng de maïzena met 1 eetlepel water en giet het in de pan. Laat de saus nog enkele minuten pruttelen en binden. Zeef de saus eventueel daarna.
- Snijd de rollade aan en leg op de borden enkele plakken. Schenk een gedeelte van de saus er over heen en serveer de rest van saus er apart bij.
- 6 personen
- 90 minuten
Ingrediënten
1 ui
3 grote tomaten
1 doorregen varkensrollade (van 1 kilo)
50 g boter
1 laurierblad
2 dl rode wijn
1 bouillonblokje
2 theelepels maïzena
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: