Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Chinese krabbetjes met chilisaus

Chinese krabbetjes met chilisaus

3 bouillonblokjes (runder), 1 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel droge sherry, theelepel zout, 2 eetlepels basterdsuiker (donkere), 1

Koteletten met kersen en brie

Koteletten met kersen en brie

4 haaskarbonades (á 125 g stuk), snufje zout, 50 g boter, 100 g brie (roombrie, in 8 plakken) en 4 eetlepels kersenjam

Doorregen varkensrollade met koriandersaus

750 g doorregen varkensrollade, 3 eetlepels currypasta (milde), 3 eetlepels olie, 3 eetlepels pinda's (ongezouten),  2 eetlepels koriander (verse, fijngeknipt), snufje

Hollandse varkenslappen met tuttifrutti

Hollandse varkenslappen met tuttifrutti

500 g varkenslappen, snufje witte peper, 50 g boter, 4 sjalotjes (fijngehakt), 5 dl witte wijn (of appelsap), 200 g tuttifrutti, 2 eetlepels honing, 1 theelepel tijm, 1

Slavinken met broccoli-kaasgehakt

Slavinken met broccoli-kaasgehakt

400 g varkensgehakt, 12 reepjes ontbijtspek, 100 g broccoli (roosjes, gekookt), 50 g geraspte kaas (oude), 25 g boter, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 4

hamlap a lorange

Hamlap á l’orange

500 g hamlappen, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap manis, 2 dl sinaasappelsap (vers), 1 theelepel suiker

Varkensoester met citroenmayonaise

Varkensoester met citroenmayonaise

4 varkensoesters (á 125 g), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroenrasp, snufje zwarte peper (versgemalen), 1½ dl mayonaise, 3 eetlepels citroensap, 1 takje peterselie

Filetrollade met spinazievulling

750 g varkensfilet (aan een stuk), 75 g spekblokjes, 1 eetlepel olijfolie, 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 50 g spinazie (à la crème, uit een

Karbonade met toffe perenjus

3 haaskarbonades, 1 ui, 1 blik peren (à 400 gram), 2 eetlepels margarine (vloeibare), ¼ theelepel kaneel

Beenham met honing

Beenham met honing

1 stuk varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet), 2 theelepels kaneel, 250 g bruine basterdsuiker, 4 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, 1 dl honing