Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Gevulde champignons met gehakt

150 g gehakt, 400 g champignons (grote), 1 theelepel gember (verse, geraspt), 1 lenteuitje (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap asin, 1½ eetlepel rijstazijn, ½ eetlepel

Varkenshaasje met kerriejus

Varkenshaasje met kerriejus

125 g varkenshaas, ½ dl dubbeldrank (perzik/sinaasappel), 1 theelepel bloem, 25 g boter, 2 theelepels bieslook (fijngeknipt), 1 theelepel kerriepoeder (mild), 1 theelepel

Gevulde varkenshaas met brie en ananas

16 plakjes ontbijtspek, 2 varkenshaasjes, snufje zwarte peper (versgemalen), 3 eetlepels ananasjam, 50 g boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel rozemarijn

Rollade met Italiaanse tomaten-rozemarijnsaus

1 doorregen varkensrollade (ca. 1 kg), olijfolie, 1 ui, 6 vleestomaten, 1 takje rozemarijn (vers), 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels

Mexicaanse saucijsjes met maissalsa

Mexicaanse saucijsjes met maïssalsa

4 saucijsjes, 1 blik maïs (á 300 g), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 rode ui (fjingesnipperd), 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel

Aspergetaart

Aspergetaart

300 g varkensvleesreepjes (ongekruid), 1 kilo asperges (witte of groene), zout, peper (versgemalen), nootmuskaat, 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 prei, 1 eetlepel

Tex Mex chili met hamlappen 0287-1991

Tex Mex chili met hamlappen

500 g hamlappen (in kleine blokjes), tabasco, 1 eetlepel TexMexkruiden
, 1 rode paprika (in blokjes)
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1 groene paprika (in blokjes)
, 2

placeholder

Griekse procureur met feta en olijven

750 g procureur (ontbeende schouderkarbonadestuk), 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels Gyroskruiden, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 75 g feta, 4

Worstsnoetjes: leuk voor kleuters om uit te delen

20 plakken worst (Gelderse worst, ca. 30 g elk), 2 knakworst, 20 zonnebloempitten (of stukjes pretzelstaafjes), 40 Bugles (of Arno's, kleine driehoekige zoutjes), 40

Mosterdworstjes

Mosterdworstjes

6 saucijsjes, 5 dl witte wijn (of 2½ dl water en 2½ dl wijn), mosterd, 1 laurierblaadje, 4 eetlepels boter, 1 eetlepel kerriepoeder