Bereiding
- Dep de schouderrollade met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het vlees in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Neem de schouderrollade uit de pan. Roer vleesfond, dragonazijn, suiker en dragonblaadjes door de braadboter en leg de schouderrollade terug in de hapjespan. Smoor de schouderrollade op zacht vuur met het deksel op de pan in ca. 45 minuten gaar. Voeg, indien nodig, tussentijds kleine scheutjes heet water toe.
- Neem de schouderrollade uit de pan, breng het vlees op smaak met zout en peper en laat dit ca. 10 minuten rusten. Snijd de schouderrollade in plakken en breng de dragonjus nog even aan de kook.
- Verdeel de schouderrollade en de dragonjus over 4 borden. Garneer elk bord met een takje verse dragon.
Lekker met bloemkool en aardappelpuree gegarneerd met verse peterselie.
- 6 personen
- 55 minuten
Ingrediënten
1 rollade (schouder, á 750 g)
snufje peper (versgemalen)
50 g boter
2 dl fond (vlees)
1 eetlepel azijn (dragon)
½ theelepel suiker
2 eetlepels dragon (verse blaadjes)
snufje zout
4 takjes dragon (verse)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: