Bereiding
- Verwarm de oven voor op 90°C. Dep de koteletten droog met keukenpapier en wrijf het vlees in met peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de koteletten in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Neem de koteletten uit de pan en houd het vlees in de oven warm op een schaal afgedekt met aluminiumfolie.
- Blus ondertussen het braadvet af met zwarte bessensap, roer mosterd door de jus en laat deze zachtjes inkoken. Breng de jus op smaak met zout en peper.
- Verdeel het vlees op een schaal en serveer de jus er apart bij.
Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 4 koteletten (á 125 g)
- 1½ dl zwarte bessensap
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- 1 eetlepel mosterd (grove)
- 50 g boter
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: