Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Gegrilde spareribs met tropische saus

Gegrilde spareribs met tropische saus

• 2 kilo spareribs (ongemarineerd), 2 eetlepels olie, 1 ui (fijngesnipperd), 2 teentjes knoflook (gehalveerd), 1 rode paprika (in kleine stukjes)

Varkensvlees op zijn Thais

Varkensvlees op z’n Thais

250 g schouderlappen, 150 g shii-take (chinese paddestoelen), 3 eetlepels currypasta (groene), stukje gemberwortel (vers), 2 bosuitjes, citroensap, takje koriander, 1

Hamlapjes met warme ‘piccalilly’ van voorjaarsgroenten

500 g hamlappen, 75 g bloemkool (jong), 6 eetlepels franse mosterd, 6 eetlepels zoetzure zilveruitjes (+ ½ dl van het vocht)

Mexicaanse saucijsjes met maissalsa

Mexicaanse saucijsjes met maïssalsa

4 saucijsjes, 1 blik maïs (á 300 g), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 rode ui (fjingesnipperd), 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel

Varkensrollade op zijn paasbest

350 g varkensfiletrollade (gekruid), 1 dl kookroom, 1½ stengel bladselderij (in stukken gesneden), 1 teentje knoflook (grof gesneden), ½ eetlepel groene kruiden

Mexicaans gepaneerde schnitzel met tomaten-maissalsa

Mexicaans gepaneerde schnitzel met tomaten-maïssalsa

4 varkensschnitzels (ongepaneerd), 2 eieren (losgeklopt), snufje zout, 2 tomaten (in blokjes), 30 g boter, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), limoensap, 4½ eetlepels

Filetrollade met spinazievulling

750 g varkensfilet (aan een stuk), 75 g spekblokjes, 1 eetlepel olijfolie, 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 50 g spinazie (à la crème, uit een

Indiase roerbakschotel met varkensvleesreepjes en gemengde groenten

500 g varkensvleesreepjes, 1 theelepel chilipoeder, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 150 g sperziebonen (in stukjes van 4 cm)

Borrelribjes

Borrelribjes

36 spareribs (losgesneden korte krabbetjes, ca. 7 cm), 4 eetlepels tomatenketchup, 1 dl citroensap, 3 eetlepel sambal (brandla), 75 g bruine basterdsuiker en 75 g bruine

Devilled Pork chops with apple sauce

schouderkarbonades, 1 grote moesappel, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels appelstroop, 3 eetlepels cajunkruiden, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel