Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
franse-gegrilde-karbonade-met-provenaaalse-kruiden

Franse gegrilde karbonade met Provençaalse kruiden

 4 schouderkarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel peperkorrels (gekneusd), 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 1 eetlepel witte wijnazijn, 3 eetlepels

Roergebakken varkenshaas met mangosalsa

500 g varkenshaas (in dunne plakken), snufje peper (versgemalen), 1 eetlepel honing, 2 tomaten (in blokjes), snufje zout, 1 mango (in blokjes), 2 eetlepels olie,

Rollade met Italiaanse tomaten-rozemarijnsaus

1 doorregen varkensrollade (ca. 1 kg), olijfolie, 1 ui, 6 vleestomaten, 1 takje rozemarijn (vers), 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels

Roergebakken varkensvleesreepjes met ketjapsaus

400 g varkensvleesreepjes, 2 eetlepels olie, 1 dl ketjap manis, 1 rode paprika,  1 theelepel zwarte peper,  2 theelepels honing, 2 eetlepels citroensap

Gevulde courgettes met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 2 courgettes, snufje peper (versgemalen), 3 eetlepels olijfolie, 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 blik maïs (á 300 g), 4 tomaten

Ham met ananassalade in witlof

750 g beenham (ca. Ø10 cm ), 200 g ananasstukjes (blikje), 2 groene chilipepers (zonder zaadjes, in ringetjes), 3 struikjes witlof, 4 eetlepel olie, 2 eetlepels citroensap

Afrikaanse-filetrollade-met-pistache-gehaktvulling

Afrikaanse filetrollade met pistache-gehaktvulling

150 g varkensgehakt, 1 varkensfiletrollade (ca. 750 g), 25 g vijgen (gedroogde, in stukjes), 1 eiwit (losgeklopt), 1 theelepel kaneel, 25 g pistachenoten (zonder schil),

Gevulde varkensrollade

250 g varkensfilet (aan 1 stuk), 100 g oesterzwammen, 2 blaadjes groene kool, ½ bosje waterkers (of klein zakje), 1 eiwit (losgeklopt), ½ eetlepel aardappelmeel, snufje

Bacon-groentensoep

 8 plakken bacon (dikgesneden), 2 eetlepels olie, 1 grote ui (fijngesneden), 350 g bloemkool (in kleine roosjes), 1 prei (fijngesneden), 1 grote aardappel (geschild en in

Griekse schnitzel met yoghurt-muntsaus

4 varkensschnitzels (ongepaneerd), 1 theelepel suiker, 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel munt (verse, fijngehakt), 1½ dl yoghurt (Griekse), limoensap, ½ komkommer