Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Tropische kokosschnitzel met ananas

3 varkensschnitzels (ongepaneerd), 1 ei, 1 eetlepel melk (halfvolle), 6 eetlepels geraspte kokos, 1 kleine ui, 1 blikje ananasstukjes (à 234 gram), 3 eetlepels olie, ½

Hamlappen met witte wijn en olijven

Hamlappen met witte wijn en olijven

2 hamlappen, 1 ui (fijngehakt), 2 lente uitjes (in ringen), 1 teentje knoflook (fijngehakt), 50 g champignons (in plakjes), 8 zwarte olijven, ½ eetlepel olie, ½ eetlepel

Gegrilde varkensoester met peterselieboter

4 varkensoesters, 125 g roomboter (zachte), 2 teentjes knoflook (geperst), 15 g peterselie (verse, fijngehakt), 1 eetlepel cognac

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

750 g varkensfiletrollade (ca. Ø10 cm), 1 sinaasappel (schoongeboend), 8 eetlepels mayonaise, snufje zout, snufje peper, Voor stoombraden: 1 bouquet garni (prei, wortel,

Amerikaans gehaktbrood

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 rode paprika (in blokjes), 1 kleine wortel (in kleine blokjes), 1 stengel

Hamlapjes met warme ‘piccalilly’ van voorjaarsgroenten

500 g hamlappen, 75 g bloemkool (jong), 6 eetlepels franse mosterd, 6 eetlepels zoetzure zilveruitjes (+ ½ dl van het vocht)

Oosterse varkenhaasspiesen

 500 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm), 3 eetlepels olie (arachide), 1 eetlepel limoensap, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 theelepel gember (verse, geraspt), ½ rode peper

Mixed grill USA

Mixed grill USA

4 saucijsjes, 1 eetlepel worcestershiresaus, 4 kleine biefstukken, 2 eetlepels wijnazijn, 4 kleine hamburgers, 4 stukjes saffraan, 1 eetlepel barbecuekruiden, 4 kleine

boomstammetjes met appel en creme fraiche

Boomstammetjes met appel en crème fraîche

4 boomstammetjes (á 125 g stuk), snufje peper (versgemalen), 1 dl appelsap, snufje zout, 1 appel (in schijfjes), 50 g boter, ½ dl crème fraîche

Kleine gehaktbroodjes uit de Provençe

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), ½ ei (losgeklopt), 40 g paneermeel, 1 eetlepel kappertjes, 50 g zwarte