Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
placeholder

Zuurkool met gebakken saucijsjes

4 saucijsjes, 1 zak zuurkool (à 500 g), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 appel (in blokjes), 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel karwijzaad, 1 laurierblad, 3 dl

Broodje warme beenham

Broodje warme beenham

4 plakken beenham (iets dikker gesneden, ca. 100 g samen), 1 vleestomaat, 25 g sla (gemengde), 25 g kruidenboter en 4 broodjes (focaccia (voorgebakken).

Elzasser spek-uienkoeken

150 g spekblokjes (mager), 1 ui,  2 teentjes knoflook, 1 blikje pizzadeeg (240 g), 200 g roomkaas (vers), peper (versgemalen), bloem, bakpapier, bakplaat

Roergebakken varkensvleesreepjes met ketjapsaus

400 g varkensvleesreepjes, 2 eetlepels olie, 1 dl ketjap manis, 1 rode paprika,  1 theelepel zwarte peper,  2 theelepels honing, 2 eetlepels citroensap

Gegrilde saucijsjes

1 eetlepel olie, 4 saucijsjes (á 125 g stuk), ½ liter bouillon (kruidenbouillon), BBQ (grillplan of ovengrill)

Afrikaanse-filetrollade-met-pistache-gehaktvulling

Afrikaanse filetrollade met pistache-gehaktvulling

150 g varkensgehakt, 1 varkensfiletrollade (ca. 750 g), 25 g vijgen (gedroogde, in stukjes), 1 eiwit (losgeklopt), 1 theelepel kaneel, 25 g pistachenoten (zonder schil),

Gevulde champignons met gehakt

150 g gehakt, 400 g champignons (grote), 1 theelepel gember (verse, geraspt), 1 lenteuitje (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap asin, 1½ eetlepel rijstazijn, ½ eetlepel

chinese tomatensoep met reepjes varkensvlees minimais en tauge

Chinese tomatensoep met reepjes varkensvlees, minimaïs en taugé

200 g varkenslappen (mager),  ½ liter vleesbouillon, 1 ui, 80 g minimaïs, 6 vleestomaten,  3 eetlepels slaolie, 100 g taugé, 4 eetlepels zoetzure rode pepersaus, 2

Fricandeau met romige appelkerrie vulling

750 g varkensfricandeau, 1 eetlepel abrikozenjam, 50 g boter, snufje zout, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), ½ appel (in kleine blokjes), 100 g roomkaas, 1-2 dl witte wijn, ½

Chinese stoombroodjes met gehakt

Chinese stoombroodjes met gehakt

1 pakje witbroodmix, 2 theelepels olie, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (fijngehakt), theelepel gemberpoeder, 200 g varkensgehakt, snufje zout, snufje peper, 1