Bereiding
- Was de preien.
- Snijd de preien in smalle ringen en de worst in plakken.
- Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin de preiringen 4 minuten op een matig hoog vuur.
- Roer de sambal erdoor. Voeg de tomatensaus, de plakjes worst en de uitgelekte bruine bonen toe. Breng het gerecht al roerend tegen de kook en laat het 5 minuten pruttelen.
- Roer de koriander erdoor. Schep de bonen op 4 borden met daarop de zure room.
Lekker met warme pistoletjes.
Tip
Rookworst wellen:
De rookworst die u vers bij de slager koopt, is meestal alleen nog maar even gerookt om een specifieke smaak en mooie goudbruine kleur te verkrijgen. U maakt deze gaar door de worst in koud water op te zetten en ca. 20-25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water.
Kant-en-klaar verpakte rookworst is in de fabriek al gaar gemaakt en hoeft alleen maar – met plastic verpakking en al – te worden opgewarmd (ca. 10 minuten) in net niet kokend water; de plastic verpakking beschermt de worst tegen uitdrogen.
Wist u dat…
Rookworst moet ook rusten. Dat groot vlees altijd eerst even een paar minuten moet rusten alvorens u het aansnijdt wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat dit ook voor rookworst geldt? De vleessappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak ervan extra ten goede doordat ze bij het aansnijden niet verloren gaan.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
1 rookworst (350 g)
2-3 stengels prei (ca. 500 g)
2 eetlepels zonnebloem olie
1-2 eetlepels sambal brandal
¼ liter tomatensaus (kant-en-klaar)
1 liter bruine bonen (in blik)
1/8 liter zure room
3 eetlepels koriander (fijngehakt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: