
Bereiding
- Halveer de plakjes spek en bak ze zachtjes uit in een droge koekenpan.
- Laat ondertussen het deeg ontdooien.
- Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
- Snijd de tomaten in reepjes.
- Bak de uienringen in de olie, 4 minuten op een matig vuur.
- Verkruimel de verse roomkaas.
- Klop de eieren los en meng ze met de melk, een snufje zout en een snufje peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bedek 4 kleine lage bakvormpjes (ca. 10 cm ø) met het deeg en snijd de randen netjes bij. Prik met een vork gaatjes in de bodem
- Verdeel de uienringen, de plakjes spek, de tomaten, de 2 soorten kaas en het eimengsel over de 4 vormpjes en bak ze in de hete oven goudbruin en gaar (ca. 20 minuten). Laat ze voor de picknick afkoelen.
Ingrediënten
- 100 g ontbijtspek (in plakjes)
- 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 grote ui
- 4 tomaten (gedroogd, op olie, en 2 eetlepels van de olie)
- 6 eetlepels roomkaas (vers, met kruiden)
- 2 eieren
- 4 eetlepels melk
- 100 g kaas (jong belegen)
- zout
- peper
- 4 kleine lage bakvormpjes, ca. 10 cm doorsnede
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!