Bereiding
- Halveer de plakjes spek en bak ze zachtjes uit in een droge koekenpan.
- Laat ondertussen het deeg ontdooien.
- Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
- Snijd de tomaten in reepjes.
- Bak de uienringen in de olie, 4 minuten op een matig vuur.
- Verkruimel de verse roomkaas.
- Klop de eieren los en meng ze met de melk, een snufje zout en een snufje peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bedek 4 kleine lage bakvormpjes (ca. 10 cm ø) met het deeg en snijd de randen netjes bij. Prik met een vork gaatjes in de bodem
- Verdeel de uienringen, de plakjes spek, de tomaten, de 2 soorten kaas en het eimengsel over de 4 vormpjes en bak ze in de hete oven goudbruin en gaar (ca. 20 minuten). Laat ze voor de picknick afkoelen.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
100 g ontbijtspek (in plakjes)
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
1 grote ui
4 tomaten (gedroogd, op olie, en 2 eetlepels van de olie)
6 eetlepels roomkaas (vers, met kruiden)
2 eieren
4 eetlepels melk
100 g kaas (jong belegen)
zout
peper
4 kleine lage bakvormpjes, ca. 10 cm doorsnede
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: