Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Erwtensoep

1 hamschijf, 3 spareribs, 1 rookworst, 1 laurierblaadje, ½ eetlepel peperkorrels, 2 bouillonblokjes, 1 kleine knolselderij, 2 grote aardappels, 1 prei, 1 blik doperwten

Gevulde champignons met gehakt

150 g gehakt, 400 g champignons (grote), 1 theelepel gember (verse, geraspt), 1 lenteuitje (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap asin, 1½ eetlepel rijstazijn, ½ eetlepel

Beenham met honing

Beenham met honing

1 stuk varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet), 2 theelepels kaneel, 250 g bruine basterdsuiker, 4 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, 1 dl honing

Roerbak met Indisch gekruide balletjes

Roerbak met Indisch gekruide balletjes

500 g half-om-halfgehakt, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, 300 g worteltjes, 300 g sperziebonen, 1 zakje kruidenmix (voor gehaktsaté), 4 eetlepels olie, 1-2

Gehakthaasjes

250 g half-om-halfgehakt, 1 zakje gehaktkruiden, 2 eetlepels paneermeel, 1 pakje witbroodmix, 50 g boter (of margarine), snufje suiker, 12 krenten (of rozijnen), 2

Vleesslaatje met prei appel en mosterd

Vleesslaatje met prei, appel en mosterd

250 g varkenslappen (of restje gaar vlees), 5 eetlepels mayonaise, 2 middelgrote appels, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt en wat sprietjes), 1

pittige thaise sate

Pittige Thaise saté

400 g varkensfricandeau, 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 1 rode peper, 1 limoen, 2 eetlepels currypasta (rode, Thaise), 1½ eetlepel Nam Pla (vissaus), 1 eetlepel

Ribkarbonades in zure roommarinade

4 ribkarbonades (125 g stuk), ½ theelepel worcestershiresaus, 1 sjalotje (fijngesnipperd), snufje zout, snufje peper (versgemalen), ½ theelepel paprikapoeder, 1¼ dl zure

Zuurkoolschotel met kerriegehakt en tuttifrutti

400 g varkensgehakt,  4 theelepels kerriepoeder (milde),  4 dl melk, 60 g boter, 200 g tuttifrutti, 150 g geraspte kaas, 500 g zuurkool (wijnzuurkool), 1 pijpje kaneel,

Chinese karbonades

Chinese karbonades

4 haaskarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder, 1 limoen (rasp