Bereiding
- Snijd de waldkornbollen open en besmeer deze met de verse roomkaas en strooi het komijnzaad erover.
- Beleg de bollen vervolgens met zuurkool en plakjes worst en smeer er wat mosterd op.
- Besmeer de boterhammen met kruidenboter.
- Beleg er 2 met sla, tomaat, alfalfa en de rauwe ham, en leg de anderen erop.
- Snijd de sandwiches doormidden.
Vleeswaren
Vleeswaren zijn natuurlijk erg lekker op de boterham. En u kunt vleeswaren ook prima gebruiken bij warme broodgerechten, zoals tosti’s en uitsmijters. Maar met vleeswaren is nog veel meer mogelijk. U maakt er snel een complete maaltijd mee, bijvoorbeeld bij pasta of salades. Makkelijk, snel te maken en heel gevarieerd. Omdat vleeswaren al direct voor consumptie gereed zijn hebben de gerechten vaak maar een korte bereidingstijd.
Tip
Ook lekker: een appel of peer, wat worteltjes om te knabbelen en soep of bouillon.
Wist u dat…
Sla, tomaat, komkommer voorkomen dat het brood voortijdig uitdroogt, maar kunnen het brood ook te soppig maken. Door het brood goed met boter te besmeren, voorkom je dat het vocht uit de groenten er te veel intrekt.
- 2 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
6 plakjes gekookte worst
2 plakjes rauwe ham
50 g roomkaas
8 plakjes tomaat
75 g zuurkool
50 g kruidenboter
1 theelepel komijnzaad
2 waldkornbollen
½ bakje alfalfa
4 boterhammen (maïs)
mosterd (grove)
4 blaadjes sla
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: