Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Verhit ondertussen boter in een hapjespan en bak hierin de varkensvleesreepjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze ca. 3 minuten op zacht vuur.
- Voeg de tomatenblokjes, courgette en paprikapoeder toe, breng de tomatensaus aan de kook en laat deze ca. 15 minuten op zacht vuur sudderen. Schep tenslotte de gekookte rijst door het tomatenmengsel. Breng de pilav op smaak met zout en peper.
Wist u dat…
varkensvlees lang zo vet niet is als veelal wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten
- persoon
- 25 minuten
Ingrediënten
500 g varkensvleesreepjes
1 blik tomatenblokjes (á 400 g)
50 g boter
300 g rijst
snufje peper (versgemalen)
2 uien (fijngesnipperd)
snufje zout
2 teentjes knoflook (geperst)
1 theelepel paprikapoeder
1 courgette (in blokjes)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: