
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Verhit ondertussen boter in een hapjespan en bak hierin de varkensvleesreepjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze ca. 3 minuten op zacht vuur.
- Voeg de tomatenblokjes, courgette en paprikapoeder toe, breng de tomatensaus aan de kook en laat deze ca. 15 minuten op zacht vuur sudderen. Schep tenslotte de gekookte rijst door het tomatenmengsel. Breng de pilav op smaak met zout en peper.
Wist u dat…
varkensvlees lang zo vet niet is als veelal wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten
Ingrediënten
- 500 g varkensvleesreepjes
- 1 blik tomatenblokjes (á 400 g)
- 50 g boter
- 300 g rijst
- snufje peper (versgemalen)
- 2 uien (fijngesnipperd)
- snufje zout
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 courgette (in blokjes)
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!