Bereiding
Voor ca. 20 hapjes
- Laat de rookworst ca. 10 minuten wellen in heet water (niet koken!).
- Verwarm de tortilla’s in een koekenpan of in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de sla en de tomaat in dunne reepjes en meng goed door elkaar. Snijd de rookworst in 2 stukken.
- Besmeer de tortilla’s met de salsa en bestrooi met het slamengsel. Leg de rookworst erop en rol de tortilla strak op. Snijd in stukken en serveer zo warm mogelijk
Tip
Rookworst wellen:
De rookworst die u vers bij de slager koopt, is meestal alleen nog maar even gerookt om een specifieke smaak en mooie goudbruine kleur te verkrijgen. U maakt deze gaar door de worst in koud water op te zetten en ca. 20-25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water.
Kant-en-klaar verpakte rookworst is in de fabriek al gaar gemaakt en hoeft alleen maar – met plastic verpakking en al – te worden opgewarmd (ca. 10 minuten) in net niet kokend water; de plastic verpakking beschermt de worst tegen uitdrogen.
Wist u dat…
Rookworst moet ook rusten. Dat groot vlees altijd eerst even een paar minuten moet rusten alvorens u het aansnijdt wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat dit ook voor rookworst geldt? De vleessappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak ervan extra ten goede doordat ze bij het aansnijden niet verloren gaan.
- 20 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 2 kleine rookworsten
- 2 tortilla's
- 50 g gemengde sla
- 1 tomaat
- 4 eetlepels salsa (hot of mild)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: