Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Mediterrane saucijsjes met olijvensalsa

Mediterrane saucijsjes met olijvensalsa

4 saucijsjes, 1 vleestomaat (in blokjes), 75 g zwarte olijven (in vieren), 2 eetlepels kappertjes, 100 g feta (in blokjes), 1 rode ui (fijngesnipperd), 2 eetlepels

gebraden varkensnek

Gebraden varkensnek

Varkensnek wordt vaak gebruikt voor pulled pork of om een lekkere doorregen rollade van te maken. In dit geval wordt de nek geroosterd om er mooie plakken van te snijden.

Barbecue spareribs

1½ kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels suiker, 6 eetlepels barbecuesaus, 6 eetlepels chilisaus, 6 eetlepels azijn, ½ theelepel gemberpoeder, 1

Varkensoesters met oesterzwammen en paksoi

Haal de varkensoesters 30 minuten van te voren uit de koelkast. De aardappels in de lengte halveren en op de bolle kant half insnijden. Circa 40 minuten garen in de oven

Penne pasta met slavink en kaassaus uit de oven

4 slavinken 300 g pasta (penne) 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 2 eieren 2½ dl room 1 dl melk 150 g geraspte kaas (jonge) 2 eetlepels bieslook

Filetlapjes met kerrie

 400 g varkensfiletlappen (dunne), 1 teentje knoflook (geperst), 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 eetlepel zonnebloem olie, 1 eetlepel ananasjam, 2 eetlepels zure room, 1

Kummelschnitzels

4 varkensschnitzels (á 125 g), 2 teentjes knoflook (grofgehakt), snufje zout, 2 eetlepels bloem, 4 eetlepels boter

Gevulde schnitzelrolletjes met mangosaus

4 varkensschnitzels (á 125 g stuk, dun uitgeslagen), 1½ eetlepel kerriepoeder, 2 lenteuitjes, 2 theelepels bouillonpoeder, snufje zout, 2 dl witte wijn, schijf peper

Hamlapjes gemarineerd in yoghurt

500 g hamlappen, 100 g cashewnoten (gezouten), 1½ eetlepel kerrie, 2 uien, 1½ eetlepel peterselie (fijngehakt)

Beenham met honing

Beenham met honing

1 stuk varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet), 2 theelepels kaneel, 250 g bruine basterdsuiker, 4 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, 1 dl honing