
Bereiding
- Kneed in een kom het gehakt, beschuitkruim, ei, ½ teentje knoflook, nootmuskaat, zout en peper goed door elkaar. Vorm er 20 balletjes van en bestuif deze licht met bloem.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 5 minuten aan alle kanten mooi bruin.
- Voeg de ui, ½ teentje knoflook en de paprika toe en laat het geheel 3 minuten sudderen tot de ui zacht is. Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat deze ca. 20 minuten zachtjes sudderen.
- Leg de balletjes en de saus op een schaal. Serveer de balletjes warm of koud.
Lekker als tapas met gemarineerde olijven, chorizo en stokbrood bij een glas wijn.
Ingrediënten
- 500 g varkensgehakt
- snufje peper
- 1 ei
- 1½ dl bouillon
- 1 ui (fijngehakt)
- 1 kleine tomaat (in blokjes)
- ¼ theelepel nootmuskaat
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- ½ rode paprika (in blokjes)
- 2 beschuiten (verkruimeld)
- snufje zout
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!