Bereiding
- Kneed in een kom het gehakt, beschuitkruim, ei, ½ teentje knoflook, nootmuskaat, zout en peper goed door elkaar. Vorm er 20 balletjes van en bestuif deze licht met bloem.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 5 minuten aan alle kanten mooi bruin.
- Voeg de ui, ½ teentje knoflook en de paprika toe en laat het geheel 3 minuten sudderen tot de ui zacht is. Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat deze ca. 20 minuten zachtjes sudderen.
- Leg de balletjes en de saus op een schaal. Serveer de balletjes warm of koud.
Lekker als tapas met gemarineerde olijven, chorizo en stokbrood bij een glas wijn.
Deze balletjes kan je ook heel goed met gourmetten, fondue of steengrillen op tafel zetten.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
500 g varkensgehakt
snufje peper
1 ei
1½ dl bouillon
1 ui (fijngehakt)
1 kleine tomaat (in blokjes)
¼ theelepel nootmuskaat
1 teentje knoflook (geperst)
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels bloem
½ rode paprika (in blokjes)
2 beschuiten (verkruimeld)
snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: