Bereiding
- Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, honing, kruiden, zout en peper toe, breng de tomatensaus aan de kook en laat deze in ca.15 minuten op zacht vuur inkoken.
- Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Meng in een kom gehakt, peterselie, zout en peper door elkaar. Rol gehaktballetjes van 2½ cm doorsnede van het gehaktmengsel.
- Giet de tomatensaus in een hoge kom, verwijder het laurierblad en pureer de saus met een staafmixer. Maak de koekenpan schoon.
- Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg zout toe aan de pan met kokend water en kook hierin de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
- Giet de tomatensaus bij de gehaktballetjes en laat deze in ca. 5 minuten gaar sudderen. Giet de pasta af en verdeel deze samen met de saus over 4 diepe borden.
Lekker met Parmezaanse kaas.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkensgehakt
- 1 laurierblaadje
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 1 theelepel honing
- 500 g spaghetti
- snufje peper
- 1 kilo tomaten (pomodori of romatomaten)
- snufje zout
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 5 eetlepels olie
- 2 theelepels oregano
- 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: