Bereiding
- Snijd de basilicumblaadjes fijn.
- Besmeer de hamlapjes met currypasta.
- Strooi de helft van het basilicum over de hamlapjes en druk de kruiden iets aan.
- Vul het waterreservoir van de stoomkoker (of de pan, als u mandjes gebruikt) met het water, de bouillonblokjes, de rest van het basilicum en de soepgroenten en breng het geheel aan de kook.
- Kook het vervolgens zachtjes door.
- Leg de hamlapjes in de stoommand en stoom ze in 10-12 minuten gaar.
Lekker met basmatirijst, roergebakken peultjes en broccoli. De basmatirijst kunt u meestomen in de stoompan.
Tip
U kunt de met curry ingewreven lapjes ook bestrooien met wat sesamzaad voor een verrassend smaakaccent.
- 4 personen
- 17 minuten
Ingrediënten
4 hamlappen (à 100-125 gram)
2 eetlepels currypasta (rode Thaise)
½ bosje basilicum (liefst Thaise, maar gewone kan ook)
1,2 liter water
2 bouillonblokjes
2 eetlepels soepgroenten (boeren)
(of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond bij de boerensoepgroenten)