Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een grote pan met water aan de kook. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en blancheer de paprika¡¦s ca. 5 minuten in de pan met kokend water met zout.
- Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en knoflook aan het gehakt toe en fruit deze ca. 3 minuten. Voeg de tomaten toe en bak deze ca. 3 minuten mee. Breng de gehaktvulling op smaak met zout en peper.
- Schenk de bouillon in de ovenschaal. Vul de paprika’s met het gehakt, leg de paprika’s in de ovenschaal en bak deze afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen 20 g koude boter in kleine blokjes en schep deze in een kom met broodkruim en Parmezaanse kaas door elkaar. Verwijder de aluminiumfolie van de ovenschaal en verdeel het broodkruimmengsel over de paprika’s. Bak de paprika’s nog ca. 8 minuten zonder folie tot de Parmezaanse kaas gratineert en het broodkruim bruin wordt.
Lekker met witte rijst.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
500 g varkensgehakt
4 groene paprika's
snufje zout
45 g boter (koude)
2 uien (fijngehakt)
2 teentjes knoflook (geperst)
3 tomaten (in blokjes)
snufje peper (versgemalen)
1½ dl bouillon (warme)
50 g paneermeel (of wit broodkruim)
50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
ovenschaal
aluminiumfolie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: