Bereiding
- Snijd de varkenshaasjes in plakken van 1 cm dikte.
- Wrijf het vlees in met cajunkruiden (houd 1 theel. apart) en laat het geheel even trekken.
- Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in schuine stukjes van ca. 2 cm.
- Verhit 20 g boter in een ruime koekenpan en bak hierin de lente-ui met de suiker op een hoog vuur al roerende goudbruin.
- Roer de bloem en 1 theel. cajunkruiden erdoor en vervolgens 2 dl water, ¼ bouillontablet en de azijn. Laat de lente-uisaus op een matig vuur 5 minuten koken.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de plakjes varkenshaas om en om bruin. Leg ze in de saus en laat het geheel nog 2 minuten pruttelen.
Lekker met gekookte aardappels en peultjes.
Tip
De Amerikaanse ‘melting pot’ heeft ook op culinair gebied zijn sporen achtergelaten. De Cajun-keuken, uit het zuiden van de VS, verraadt Franse, Indiaanse en Creoolse invloeden. Cajunkruiden zijn zeer aromatisch en lekker pittig.
Ook lekkere Hachee recepten
Vaker of een andere hachee maken? Laat je inspireren door een van onze andere recepten voor hachee:
Meer weten over Hachee?
- persoon
- minuten
Ingrediënten
250 g varkenshaas
¼ vleesbouillontablet
2 lenteuitjes
1 eetlepel cajunkruiden
40 g boter
1 eetlepel azijn
1 theelepel basterdsuiker
1 theelepel bloem
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: