Bereiding
- Kook de rijst in ruim kokend water met een snufje zout gaar (exacte bereidingstijd staat op de verpakking). Afgieten en laten uitlekken.
- Snijd de hamlapjes in blokjes van ca. 1 cm.
- Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de blokjes vlees 3 minuten op een hoog vuur.
- Voeg de groenten toe en roerbak ze 3 minuten mee.
- Schep de boemboe erdoor.
- Voeg de rijst toe en roerbak het geheel nog 2 minuten.
- Besprenkel met het limoensap en schep de koriander erdoor.
- Strooi de emping of kroepoek erover.
- 2 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 50 g emping (of mini-kroepoek)
- 3 eetlepels zonnebloem olie
- 2 eetlepels limoensap
- 1 zakje boemboe (boemboe rendang, 100 g)
- snufje zout
- 1 eetlepel koriander (fijngehakt, vers of diepvries)
- 150 g rijst (pandan)
- 400 g roerbakgroenten (fijngesneden, pakket)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: