Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Pittig speklapje

4 dunne speklappen, 2 eetlepels gembersiroop, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels peperkorrels (rode), 4 eetlepels sherry (cream), 4 eetlepels olie, snufje peper, 2 lenteuitjes

Mexicaanse bladerdeeghapjes

Mexicaanse bladerdeeghapjes

175 g varkensgehakt, 1 eetlepel sesamzaad, 1 sjalotje (fijngesnipperd), ½ eetlepel boter, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 8 plakjes bladerdeeg, snufje zout, snufje peper

Gegratineerde schnitzel met tomaat en lente-ui

1 varkensschnitzel, ½ eetlepel olie, 1 tomaat, 3 lenteuitjes, 3 eetlepels zure room, ½ theelepel knoflookpoeder, 3 eetlepels geraspte kaas (belegen), snufje zout, snufje peper

Wittekool-wortelstamp met rookworst

1 rookworst, 400 g wortels (winter), 1 kilo aardappels
,  snufje zout
, 300 g witte kool (gesneden), 3 eetlepels nasikruiden
, 5 eetlepels pinda's (gehakt)
,  kleine

placeholder

Schnitzelrolletjes met geitenkaas

4 varkensschnitzels (à 80 gram, extra dun), 8 plakjes rookvlees, 8 eetlepels geraspte kaas (verse geitenkaas), 1 eetlepel pijnboompitten, ½ theelepel karwijzaad, snufje

Bacon-pizza-broodjes

Bacon pizza broodjes

8 plakjes bacon, 2 stuks stokbrood (voorgebakken, in de lengte doorgesneden), boter, 4 eetlepels salsa saus, 125 g mozzarellakaasje (in plakjes), 2 tomaten (in plakjes)

Lever met mangosaus

Lever met mangosaus


2 plakken varkenslever (à 125 gram)
, 1 kleine mango
, ½ eetlepel franse mosterd
, 4 sjalotjes (in ringen gesneden)
, 1 eetlepel bloem
, 20 g dieetmargarine
, 1 dl

placeholder

Geroosterd varkensvlees

500 g varkensfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel honing (vloeibaar), 1 eetlepel zonnebloem olie, 2 eetlepels sherry, 2 eetlepels sojasaus, ½ cm gemberwortel

Ovenschotel met gehakt, puree en doperwten

500 g varkensgehakt, 1½ kilo aardappels (geschild en gehalveerd), snufje zout, 450 g doperwten (diepvries), 75 g boter, 2 uien (fijngesnipperd), snufje peper

Thaise hamlapjes

Thaise hamlapjes

4 hamlappen (à 100-125 gram), 2 eetlepels currypasta (rode Thaise)
, ½ bosje basilicum (liefst Thaise, maar gewone kan ook)
, 1,2 liter water
, 2 bouillonblokjes
,  2