Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200°C.
- Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de perziken in kleine blokjes. Hak de peper fijn.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
- Schep de avocado met de perzik, de rode peper, het limoensap, zout en peper naar smaak door elkaar.
- Halveer de plakjes fricandeau.
- Pel de teentjes knoflook en pers ze boven de olie uit. Snijd de baguette in ca. 24 dunne schuine plakjes en leg deze naast elkaar op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk de plakjes met de olie.
- Rooster de sneetjes brood in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten lichtbruin.
- Beleg elk sneetje brood met een half plakje fricandeau. Bestrooi de fricandeau met peper en zout en verdeel de salsa erover.
- Garneer met de pijnboompitten en de korianderblaadjes.
Tip
Vervang het zout eens door fleur de sel, een bijzonder smaakvol zeezout uit Bretagne.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
12 plakjes varkensfricandeau
½ avocado (rijpe)
2 perziken (halve, uit blik)
½ rode peper
1 eetlepel pijnboompitten
2 eetlepels limoensap
2 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
1 baguette (voorgebakken)
24 blaadjes koriander
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: