Bereiding
Procureur rollade met gnocchi: gebraden op z’n Italiaans met venkel, sinaasappel, olijven en gnocchi.
- Verdeel de tijm en rozemarijn over de procureur en bind op met kookgaren.
- Verwarm een grote braadpan op middelmatige temperatuur.
- Smelt de boter en olijfolie en braad de procureur rondom aan en maal er peper overheen.
- Haal uit de pan en bak de venkel en knoflook even om-en-om aan in de pan.
- Blus af met witte wijn, voeg olijven kappertjes en sinaasappel toe.
- Leg de procureur terug in de pan. Laat op een lage temperatuur stoven, ca 1 uur.
- Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Meng met de olijfolie, zout, peper en hazelnoten.
- Haal de procureur uit de pan, laat 5 min rusten onder aluminiumfolie.
- Verwijder het kookgaren en de kruiden, snij het vlees in dunne plakken.
- Verdeel het kookgarnituur over de borden, leg hier de procureur bij en de gnocchi.
Tip: Hou je rollade over? Die is de volgende dag heerlijk op een sandwich, in een salade of als ‘kliekjes’-maaltijd met bijvoorbeeld aardappels en sperzieboontjes!
Wat is procureur rollade?
Procureur is mals en sappig vlees dat vaak gebruikt wordt om een rollade of pulled pork van te maken. Het deel is afkomstig van de nek van het varken. Procureur is een dooraderd stuk vlees. Hierdoor is het volgens kenners smakelijker dan stukken vlees met minder dooradering, zoals fricandeau. Procureur is het ideale stuk varkensvlees voor slow cooking.
- 4 personen
- 75 minuten
Ingrediënten
1kg procureur
4 takjes tijm
4 takjes rozemarijn
50 gr boter
20 gr olijfolie
Peper
1 venkelknol, in 8 parten
3 teentjes knoflook gehakt
2 dl witte wijn
70 gr kappertjes
100 gr olijven (taggia, italia)
1 sinaasappel, in blokjes
70 gram ansjovis400 gr gnocchi
70 gr hazelnoten gehakt en geroosterd
Olijfolie
Zout en peper
Varkensrollade
Rollade is – het woord zegt het al – een opgerold stuk vlees met of zonder vulling.