Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Varkenshaas met citroen en olijven

2 stuks varkenshaas (à 200-250 g), ½ citroen,  2 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie (extra vierge), 150 g olijven (zwarte en groene zonder pit), 1 eetlepel

Koude karbonaadjes met mosterdsaus

Koude karbonaadjes met mosterdsaus

4 dunne ribkarbonades, snufje zout, 1½ eetlepel mosterd, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel tijm (gedroogd), 6 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels yoghurt, 4 eetlepels

Varkenshaasje met paddestoelensaus

Varkenshaasje met paddestoelensaus

500 g varkenshaas, 2 sjalotjes, snufje peper (versgemalen), 20 g bloem, 2 theelepels bouillonpoeder, 150 g paddestoelen (gemengde, in reepjes), 75 g boter, 1 dl witte

Courgette met gehakt

Courgette met gehakt

2 courgette, 50 g feta, 6 zwarte olijven (zonder pit), 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook (geperst), 400 g varkensgehakt, peper, 1 kleine ui (fijngesnipperd),

Saucijsspiezen met perzik en ui

500 g saucijsjes, 2 perziken (verse), 2 rode uien (kleine), 4 takjes rozemarijn, 1 rode peper, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), 4 lange

Vleesreepjessalade met hazelnoten

Vleesreepjessalade met hazelnoten

300 g varkensvleesreepjes, 1 middelgrote ui, 3 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker, 50 g hazelnoten (geroosterd), 3 eetlepels TexMexkruiden, 1 krop sla, 3 rijpe

Barbecue spareribs

1½ kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels suiker, 6 eetlepels barbecuesaus, 6 eetlepels chilisaus, 6 eetlepels azijn, ½ theelepel gemberpoeder, 1

placeholder

Zuurkoolschotel met kerriegehakt en tuttifrutti

400 g varkensgehakt,  4 theelepels kerriepoeder (milde),  4 dl melk, 60 g boter, 200 g tuttifrutti, 150 g geraspte kaas, 500 g zuurkool (wijnzuurkool), 1 pijpje kaneel,

Oosterse gehaktpakketjes met courgettelint

500 g varkensgehakt, 1 eetlepel ketjap manis (zoete sojasaus), 4 eetlepels paneermeel, 1 ei, 1 courgette, 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd), snufje peper (versgemalen), 1

Wintersalade met linzen en rookworst

1 rookworst (à 250 g, in plakken)
, 100 g haricots verts
, 6 eetlepels olijfolie
, 2 eetlepels rode wijn azijn
, 1 theelepel mosterd
, 1 teentje knoflook (gehalveerd)
, 1