Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Mexicaans gepaneerde schnitzel met tomaten-maissalsa

Mexicaans gepaneerde schnitzel met tomaten-maïssalsa

4 varkensschnitzels (ongepaneerd), 2 eieren (losgeklopt), snufje zout, 2 tomaten (in blokjes), 30 g boter, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), limoensap, 4½ eetlepels

Oosterse varkenshaas

 500 g varkenshaas (in plakken van 2 cm dik), 2 eetlepels olie (arachide), 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel sereh, 1 theelepel ketoembar, 1 teentje knoflook

Babi pangang

Babi pangang

1 theelepel citroensap, 3 teentjes knoflook (fijngehakt), 2 uien (fijngehakt), 3 theelepels gemberpoeder, 1 theelepel laos, peper (versgemalen), snufje zout, 5 eetlepels

Varkensentrecote met kastanjechampignons en uienjalopeño-marmelade

2 varkensfiletlappen (125 g stuk), snufje zout, 3 kleine uien, snufje peper, ½ dl rode wijn, 2 eetlepels jalapenopepers (ingemaakte, in stukjes), 1 eetlepel zonnebloem

Filetlapjes met kruiden-knoflookolie

4 varkensfiletlappen, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), ½ theelepel tijm, snufje peper, ½ theelepel rozemarijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook

Italiaans varkensbraadstuk met tomatenjus

Italiaans varkensbraadstuk met tomatenjus

1 stuk procureur (varkensbraadstuk á 750 g), snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 1½ dl rode wijn, 2 eetlepels pesto, 6 kleine tomaten (zongedroogde,

Schnitzelrolletjes met Parmaham en mozzarella

4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), ½ dl witte wijn, 8 plakken parma ham, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, mozzarellakaasje (á 250 g in

Thaise hamlapjes

4 hamlappen (à 100-125 gram), 2 eetlepels currypasta (rode Thaise)
, ½ bosje basilicum (liefst Thaise, maar gewone kan ook)
, 1,2 liter water
, 2 bouillonblokjes
,  2

Gevulde varkensschnitzels met kaassaus

4 varkensschnitzels (à 125 g), 1 theelepel tijm, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 winterwortel (in dunne reepjes van 10 cm lang), 1 prei (in dunne reepjes van

Gourmet speklapjes met kerriemarinade

4 speklappen (¼ cm dikte en ca. 7 cm lang), 1 eetlepel gembersiroop, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 2 eetlepels kerriepoeder, snufje peper (versgemalen), 4 eetlepels olijfolie