Bereiding
- Snijd een kapje brood van de maïsbollen, hol de bollen uit en verkruimel het broodkruim. Pel de uien en snijd deze in dunne partjes. Pel en snipper het teentje knoflook. Was de kerstomaatjes en snijd deze in vieren.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Bak de plakjes bacon knapperig uit in een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de plakjes over de maïsbollen.
- Voeg de olie aan het bakvet toe.
- Bak de uien met de knoflook op een halfhoog vuur in ± 5 minuten glazig.
- Schep het broodkruim erdoor en bak het 3 minuten mee.
- Schep de tomaatjes erdoor en bak ze 2 minuten op een hoog vuur mee. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Vul de broodjes met het mengsel en strooi de kaas erover.
- Laat de broodjes onder een hete grill gratineren.
- Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak vier spiegeleitjes van de kwarteleitjes. Leg op elk bol een spiegeleitje.
- Garneer de bollen met bieslook.
Tip
Vervang de kwarteleitjes door vier kleine scharreleieren.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
8 plakken bakbacon of ander spek
4 maïsbollen
2 rode uien
1 teentje knoflook
100 g kerstomaatjes
½ eetlepel olijfolie
10 g boter
8 kwarteleitjes of 4 gewone eieren
50 g komijnekaas (belegen boeren, geraspt)
½ eetlepel bieslook (fijngeknipt)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: