Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Hollandse varkenslappen met tuttifrutti

Hollandse varkenslappen met tuttifrutti

500 g varkenslappen, snufje witte peper, 50 g boter, 4 sjalotjes (fijngehakt), 5 dl witte wijn (of appelsap), 200 g tuttifrutti, 2 eetlepels honing, 1 theelepel tijm, 1

Borrelribjes

Borrelribjes

36 spareribs (losgesneden korte krabbetjes, ca. 7 cm), 4 eetlepels tomatenketchup, 1 dl citroensap, 3 eetlepel sambal (brandla), 75 g bruine basterdsuiker en 75 g bruine

Gevulde varkensschnitzels met kaassaus

4 varkensschnitzels (à 125 g), 1 theelepel tijm, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 winterwortel (in dunne reepjes van 10 cm lang), 1 prei (in dunne reepjes van

Lasagne di mama

Lasagne di mama

3 rundersaucijsjes
, 2 sjalotjes
, 1 mozzarellakaasje (à 125 g)
, 30 g boter
, 1 theelepel Italiaanse kruiden
,  450 g spinazie (diepvries, deelblokjes)
, ½ pakje

Spaanse karbonade met paprika

Spaanse karbonade met paprika

4 karbonades (rib of haas) 2 teentjes knoflook ½ eetlepel paprikapoeder 2 eetlepels sherry (medium dry) 6 eetlepels olijfolie (extra vierge) 2 rode paprika's 2 gele

Koude karbonaadjes met mosterdsaus

Koude karbonaadjes met mosterdsaus

4 dunne ribkarbonades, snufje zout, 1½ eetlepel mosterd, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel tijm (gedroogd), 6 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels yoghurt, 4 eetlepels

Mini ham-kaas-banaancroissantje

Mini ham-kaas-banaancroissantjes

6 plakjes ham (dun), 6 plakjes kaas (jong, komijnen), 1 banaan, 2 eetlepels kokos (gedroogd, geraspt), 1 blikje croissantdeeg

Varkensoester met kruidenboter

Varkensoester met kruidenboter

4 varkensoesters (á 125 g stuk), 2 eetlepels witte wijn, 1 teentje knoflook, 75 g boter (op kamertemperatuur), ½ theelepel tijm, 1 eetlepel peterselie (verse fijngehakt),

Indonesische varkenslappen in kokosmelk

500 g varkenslappen (in blokjes van 2½ cm), zwarte peper (versgemalen), 4 eetlepels zonnebloem olie, 2 uien (fijngehakt)

Fricandeau met bleekselderij en sinaasappel

250 g varkensfricandeau, ½ struik bleekselderij, 1 sjalotje, 1 sinaasappel, 1 teentje knoflook, 1½ eetlepel kruiden (Italiaanse), 1 eetlepel mosterd (Zaanse), ½ dl witte