Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Pittige hamlapjes met paksoi

400 g hamlappen, 1 theelepel maïzena, 2 eetlepels sojasaus (Japanse), 2 eetlepels droge sherry, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 3 cm gemberwortel (verse), 1 struik

Hutspot met varkensreepjes uit de wok

Hutspot met varkensreepjes uit de wok

400 g varkensvleesreepjes, 2-3 theelepels chilipoeder, 2 theelepels tijm, 2 uien, 500 g winterwortel, 3-4 eetlepels margarine (vloeibare), 450 g aardappelschijfjes, 1 dl

Hamlappen met witte wijn en olijven

Hamlappen met witte wijn en olijven

2 hamlappen, 1 ui (fijngehakt), 2 lente uitjes (in ringen), 1 teentje knoflook (fijngehakt), 50 g champignons (in plakjes), 8 zwarte olijven, ½ eetlepel olie, ½ eetlepel

Gevulde varkensschnitzels met kaassaus

4 varkensschnitzels (à 125 g), 1 theelepel tijm, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 winterwortel (in dunne reepjes van 10 cm lang), 1 prei (in dunne reepjes van

Vleesslaatje met prei appel en mosterd

Vleesslaatje met prei, appel en mosterd

250 g varkenslappen (of restje gaar vlees), 5 eetlepels mayonaise, 2 middelgrote appels, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt en wat sprietjes), 1

Doorregen varkensrollade met koriandersaus

750 g doorregen varkensrollade, 3 eetlepels currypasta (milde), 3 eetlepels olie, 3 eetlepels pinda's (ongezouten),  2 eetlepels koriander (verse, fijngeknipt), snufje

Cervelaatworst krokodil

30 blokjes cervelaatworst (ca. 2½ bij 2½ cm), 1 komkommer, 4 kleine augurken (kromme), 2 groene olijven (gevuld met piment), 1 blik ananasstukjes (à 567 gram), 35

Roerbak met Indisch gekruide balletjes

Roerbak met Indisch gekruide balletjes

500 g half-om-halfgehakt, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, 300 g worteltjes, 300 g sperziebonen, 1 zakje kruidenmix (voor gehaktsaté), 4 eetlepels olie, 1-2

Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei

Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei

250 g varkenshaas
, snufje zout
, snufje peper
, 200 g snijbonen (geschaafd)
, 4 eetlepels zonnebloem olie
, 1 dl slagroom (of dikke kokosmelk)
, 150 g prei (gesneden)
,

Varkensentrecote met kastanjechampignons en uienjalopeño-marmelade

2 varkensfiletlappen (125 g stuk), snufje zout, 3 kleine uien, snufje peper, ½ dl rode wijn, 2 eetlepels jalapenopepers (ingemaakte, in stukjes), 1 eetlepel zonnebloem