Bereiding
- Roer in een kom de olie, mosterd, honing, dille en peper door elkaar. Neem de filetlapjes uit de koelkast en masseer deze in met het oliemengsel.
- Laat het vlees ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
- Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag voor op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en leg de varkensfiletlapjes in de pan.
- Bak de filetlapjes zachtjes, door deze regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren.
- Bakkerel het vlees in ca. 6 minuten zachtjes goudbruin. Breng de filetlapjes op smaak met zout en eventueel nog peper. Lekker met peultjes en aardappelpuree.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
- 4 varkensfiletlappen (á 125 g)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel dille (verse, fijngehakt)
- snufje peper (versgemalen)
- snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: