Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Maak een puree van de aardappelen met de melk en de boter.
- Schep de blokjes appel hierdoorheen.
- Bak in 50 gram boter de uien aan.
- Voeg het ontbijtspek toe en bak deze mee.
- Haal de uien en ontbijtspek uit de pan.
- Bak nu in 2 porties het varkensvlees aan.
- Doe al het vlees, uien en ontbijtspek weer in de pan.
- Voeg de kaneel, kardemompoeder, kruidnagel en het laurierblad toe.
- Voeg de bloem toe en bak dit even mee.
- Schenk de wijn en de bouillon toe en roer dit goed door tot de bloem gaat binden.
- Vet de ovenschaal in. Doe de inhoud van de pan in de ovenschaal.
- Verdeel de puree eroverheen.
- Meng de paneermeel en hazelnoten door elkaar en verdeel dit over het gerecht.
- Verdeel wat kleine blokjes boter over de paneermeel.
- Zet de ovenschaal in de oven +/- 50 minuten.
Wat is procureur?
Procureur is mals en sappig vlees dat vaak gebruikt wordt om een rollade of pulled pork van te maken en is afkomstig van de nek van het varken.
- 6 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
1 kg varkensnek (procureur)
6 uien
400 gr. ontbijtspek
300 gr. boter
1 theel. kaneelpoeder, 1 theel. kardemompoeder
4 kruidnagels, 2 laurierblad
Scheutje rode wijn
100 gr bloem
1 ltr. rundvleesbouillon
1,6 kg kruimige aardappelen
4 goudrenetten
400 ml halfvolle melk
100 gr paneermeel
100 gr hazelnoten
Zout en peper
Pulled Pork
Pulled pork is in korte tijd uit de VS overgewaaid. We kennen het in Nederland vooral voor de BBQ en andere technieken en is inmiddels verkrijgbaar van de vak-slager tot en met de buurtcafetaria.