Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen in vlees
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid

      Voedingswaarde

      • Eiwit
      • Mineralen
      • Vetten
      • Vitamines
      Lees meer over voedingswaarde
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer
    • Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Over vlees / Varkensvlees /

Pulled Pork

  • Varkensvlees
    • Bij de boer
    • Bij de slacht
    • Buikspek, de drie P’s
    • Naar de winkel
    • Pulled Pork

Pulled pork is uit de VS overgewaaid. We kennen het in Nederland nu een aantal jaren, zowel voor de BBQ als voor andere kooktechnieken. Het is inmiddels overal verkrijgbaar: van de vak-slager tot en met de buurtcafetaria. Pulled pork staat voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees.

De Amerikanen zelf hebben het vaak nog over ‘Boston Butt’. Dat is wat verwarrend, omdat het vlees niet komt van de achterkant van het varken. ‘Butt’ staat voor het vat waar het vlees in werd bewaard. Boston betekent ook niet de stad of streek, maar de snij-techniek.

Van welk vleesdeel komt pulled pork?

Meestal van de nek of de (hele) schouder en soms ook van de procureur van het varken. Bekijk hier alle vleesdelen van het varken.

Wat is pulled pork

Pulled pork is varkensvlees dat (een dag) lang gemarineerd wordt om het vervolgens rustig te garen en te koelen. Daarna laat het zich makkelijk uit elkaar trekken. Pulled pork betekent ook niks meer en minder dan uit elkaar getrokken varkensvlees. Het lijkt daarmee op draadjesvlees (rund) in Nederland. Maar Pulled pork is vaak zoetig dankzij de speciale marinades (rubs), die door de langzame garing diep in het vlees zijn doorgedrongen.

Bereiden van pulled pork

Pulled pork is een succes op de BBQ en is voor dat doel steeds vaker te verkrijgen. Als je het hele verhaal zelf wil doen ben je wel een dagje bezig met marineren, garen, koelen en ‘pullen’. Stappenplan pulled pork van de barbecue.

Een lekker alternatief voor de doe-het-zelvers is het bereiden van de gemarineerde varkensnek (procureur) in de oven. Een uur in de oven (op 150 graden, kern tot 80 graden) en een uur rusten en je hebt (al bijna) een heerlijke ‘pulled pork’. Het wordt van oudsher geserveerd op een broodje en met wat (kool)sla.

Vlees Blog Pulled Pork

Pulled pork bewaren

Pulled pork is een bereid varkensvleesgerecht en kan worden ingevroren. Eenmaal ontdooid, kun je het niet nog een keer invriezen.  Het is daarom handig het vlees in porties luchtdicht in te pakken voor het de vriezer ingaat.
In de vriezer kan pulled pork 3 maanden worden bewaard, in de koelkast – na bereiding  -een dag of 3. In principe gelden de algemene regels voor het bewaren en invriezen van varkensvlees.

  • Kopen en bewaren
  • Invriezen en ontdooien

Pulled pork recepten

  • Pulled pork met chimichurri saus
  • Pulled pork van de barbecue

Pulled pork in het nieuws

Je kunt wel zeggen dat pulled pork al jaren een hit is. En waarschijnlijk: ‘here to stay’. Op onze website zijn er meerdere artikelen over geschreven.

  • Most wanted vlees
  • Het nieuwe jaar wordt langzaam gaar
  • Wereldwijde BBQ trends
  • Kan je varkensvlees laten sudderen?
  • De American barbecue komt eraan

De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.
Nieuwsbrief

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen? Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

vlees

Veelgestelde vragen

  • Wat is het verschil tussen varkenshaas en varkenskophaas?
  • Bevatten rundveevoeders antibiotica?
  • Waarom kunnen varkens niet op de boerderij worden geslacht?
  • Wat is entrana in het Nederlands en hoe maak ik dat?
Vragen over vlees

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}