Bereiding
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg, op de spareribs na, alle overige ingrediënten toe en breng de saus aan de kook. Laat de tropische saus op een sudderpitje ca. 30 minuten inkoken. Roer de saus tussentijds regelmatig door.
- Zeef de saus in een grove zeef. Breng de saus op smaak met zout en peper. Houd 1½ dl saus apart als tafelsaus en gebruik de overige saus als marinade.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de spareribs met de vleeszijde naar boven ca. 15 minuten in de oven. Bestrijk het vlees royaal met de marinade en bak de spareribs nog ca. 30 minuten in de oven. Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met de marinade. Neem de spareribs uit de oven.
- Grill de spareribs op een zacht smeulende BBQ* nog 10 minuten. Snijd de spareribs in stukken en serveer deze met de tropische saus.
Lekker met vruchtensalade en krinkelfrietjes.
* Indien de BBQ nog te heet is, verbranden de spareribs gemakkelijk.
Wist u dat…
Het been van de spareribs zorgt voor extra veel smaak!
Andere lekkere spareribs recepten
- 8 personen
- 90 minuten
Ingrediënten
2 kilo spareribs (ongemarineerd)
2 eetlepels olie
1 ui (fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (gehalveerd)
1 rode paprika (in kleine stukjes)
1 fles gezeefde tomaten
2 eetlepels frambozenazijn
2 dl vruchtensap (tropical multidrank)
3 eetlepels bruine basterdsuiker
1 theelepel tabasco
snufje zout
snufje peper
grove zeef
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: