Bereiding
- Spoel de plakken lever onder de kraan af en dep deze droog. Laat de lever 1 uur in een kom met de melk weken. Dit zorgt ervoor dat de lever zachter van smaak wordt.
- Verwarm de grill voor. Laat de lever uitlekken, dep deze droog en snijd de lever in 24 stukjes. Bestrooi de blokjes lever met zout en peper.
- Wikkel om elk stukje lever een plakje ontbijtspek. Steek de partjes ui, salie en lever met ontbijtspek om en om aan 8 spiesen. Bestrijk de spiesen met olie en grill de spiesen in ca. 8 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
Lekker met frietjes en een gemengde salade.
- 4 personen
- 85 minuten
Ingrediënten
400 g varkenslever (in dikke plakken)
3 dl melk
3 uien (in 8 parten)
12 blaadjes salie (verse)
12 plakjes ontbijtspek (gehalveerd)
2 eetlepels olijfolie
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
8 spiesen
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: