Bereiding
- Spoel de plakken lever onder de kraan af en dep deze droog. Laat de lever 1 uur in een kom met de melk weken. Dit zorgt ervoor dat de lever zachter van smaak wordt.
- Verhit 30 g boter in een sauspan en fruit hierin de sjalotjes ca. 4 minuten op zacht vuur. Voeg de vleesfond, rode wijn, tijm, rozemarijn en het laurierblad toe en laat dit op zacht vuur tot de helft inkoken.
- Laat ondertussen de lever uitlekken en dep deze droog. Bestrooi de lever aan beide zijden met zout, peper en bloem. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak hierin de lever aan beide zijden in ca. 4 minuten goudbruin en gaar. Verwijder het laurierblad uit de saus, bind deze met allesbinder en breng de saus op smaak met zout en peper.
- Verdeel de lever over 4 borden en schep de rode wijnsaus en sjalotjes over de lever.
Lekker met rijst en peultjes.
- 4 personen
- 105 minuten
Ingrediënten
- 400 g varkenslever (in 8 dunne plakken)
- 3 dl melk
- 80 g boter
- 6 sjalotjes (gepeld en in vieren)
- 1 pot fond (vleesfond á 4 dl)
- 3 dl rode wijn (Chianti)
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 laurierblad
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- 4 eetlepels bloem
- 1 eetlepel allesbinder
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: