Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Filetlapjes met auberginesaus

 8 dunne varkensfiletlappen, 5 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 8 takjes peterselie (verse, fijngehakt), 1 aubergine,

Tandoori hamlappen

Tandoori hamlappen

4 hamlappen (125 g stuk), 75 g tandoori pasta
, 3 eetlepels yoghurt (bulgaarse)
, 1 eetlepel boter


Worstpannenkoekjes met ananas

Zeef in een kom de bloem en voeg zout toe. Roer het ei met beetje bij beetje de melk door de bloem tot een dik en glad beslag. Snijd de ananas in dunne plakjes. Verhit ½

Oosterse gehaktpakketjes met courgettelint

500 g varkensgehakt, 1 eetlepel ketjap manis (zoete sojasaus), 4 eetlepels paneermeel, 1 ei, 1 courgette, 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd), snufje peper (versgemalen), 1

Thaise hamlapjes

4 hamlappen (à 100-125 gram), 2 eetlepels currypasta (rode Thaise)
, ½ bosje basilicum (liefst Thaise, maar gewone kan ook)
, 1,2 liter water
, 2 bouillonblokjes
,  2

Rookworst met gegrilde courgette en mosterddressing

1 rookworst, 1 dunne courgette, 6 eetlepels olijfolie, 2 theelepels mosterd (grove), 1 theelepel gembersiroop, 5 uien (Amsterdamse (pot), snufje zout, snufje peper

Pulled pork met Chimichurri saus

Marineren Meng ingrediënten voor de marinade in een kom. Leg de procureur in een schaal en overgiet met de marinade. Laat minimaal 12 uur, afgedekt, marineren in de

Filetrollade met pruimen

1 varkensfilet (à 500 gram), 8 pruimen (zonder pit en gedroogd), ¼ liter appelsap, 1 ei, 50 g dieetmargarine, ½ stengel prei, ½ ui, snufje zout, snufje peper

Kummelschnitzels

4 varkensschnitzels (á 125 g), 2 teentjes knoflook (grofgehakt), snufje zout, 2 eetlepels bloem, 4 eetlepels boter

Italiaans gehaktbrood

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 1 rode ui (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 rode paprika (in blokjes)