Bereiding
- Roer in een kom het citroensap, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 fijngehakte ui, 2 theelepels gemberpoeder, laos, zout, peper en 1 eetlepel ketjap door elkaar. Roer de reepjes hamlap door dit marinade-mengsel en laat dit 15 minuten afgedekt staan.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en fruit de overige ui en knoflook. Voeg toe: de tomato frito, de tomatenblokjes, ½ dl water, bouillontablet, chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder en 1 eetlepel ketjap toe en verwarm de saus al roerende 10 minuten op een laag vuur.
- Verwarm ondertussen in een braadpan de rest van olie en bak hierin de reepjes hamlap met de marinade al omscheppend in 10 minuten gaar. Roer na ca. 5 minuten de rest van de ketjap door het vlees.
- Leg de atjar op een voorverwarmde schaal en verdeel hierover de reepjes hamlap. Schenk de saus over het vlees.
Lekker met rijst en taugé.
- 4 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
1 theelepel citroensap
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 uien (fijngehakt)
3 theelepels gemberpoeder
1 theelepel laos
peper (versgemalen)
snufje zout
5 eetlepels ketjap manis
500 g hamlappen (in reepjes)
6 eetlepels olie
1 dl tomato frito
2 dl tomaatblokjes (gezeefde, uit pak)
1 vleesbouillontablet
4 eetlepels chilisaus
1 pot atjar tjampoer (zonder vocht)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: