Bereiding
- Doe de bloem in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei met de melk los. Roer in een derde diep bord het paneermeel met de Italiaanse kruiden door elkaar.
- Strooi zout en peper over de schnitzels. Bestrijk één zijde van de schnitzels met pesto. Leg op elke schnitzel (op de zijde met pesto) 2 plakken Mozzarella en ¼ deel van de zongedroogde tomaat. Klap de schnitzels dubbel (zodat de vulling ertussen zit) en steek de schnitzels op alle open zijden vast met cocktailprikkers zodat de vulling goed blijft zitten. Druk de schnitzels achtereenvolgens aan beide zijden door de bloem, het eimengsel en het paneermeel.
- Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de schnitzels in ca. 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar. Voeg, indien de boter te bruin wordt, tussentijds een scheutje water aan het braadvet toe.
Lekker met pasta en courgette.
Wist u dat…
een varkensschnitzel zeer mager is en per 100 gram maar 3,1 gram vet bevat?
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
4 dunne varkensschnitzels
6 eetlepels bloem
1 ei
10 eetlepels paneermeel
1 eetlepel Italiaanse kruiden
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 eetlepel pesto rosso
1 mozzarellakaasje (in 8 plakken)
2 tomaten (zongedroogd, in blokjes)
50 g boter
3 diepe borden
cocktailprikkers
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: