Bereiding
Snijd de worteltjes en bosuitjes in dunne luciferdunne reepjes van ca. 8 cm lang.\
- Leg de schnitzels een voor een tussen twee velletjes plasticfolie en sla ze platter met een deegroller of platte kant van een groot mes.
- Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel een plakje ham. Leg de reepjes wortel en bosui dwars op de schnitzels en rol de schnitzels stevig op. Snijd elk rolletje in 4 stukken van 2 cm breed. Snijd de schijven ananas elk in 5 stukken. Steek de rolletjes vlees om en om met de stukken ananas aan de barbecuespiesen.
- Bestrijk de spiesen rondom met kruidenolie en rooster ze 10 cm boven de hete kolen in 10-12 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met olijfolie.
Lekker met dikke frieten en waldorfsalade
Tip
Vervang de reepjes wortel en bosui eens door rode, gele of groene paprika of reepjes courgette.
- 4 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
4 varkensschnitzels (ongepaneerd)
4 worteltjes (bos)
3 bosuitjes
4 plakken rauwe ham
4 schijven ananas (verse)
4 eetlepels olijfolie (extra vierge met kruiden)
snufje peper (versgemalen)
4 lange barbecuespiesen
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: