Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Mediterrane varkensfiletlapjes

Mediterrane varkensfiletlapjes

4 varkensfiletlappen, ½ citroen, 1 eetlepel tijm (vers, fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 1 zak roerbakgroenten (aubergine, courgette, rode paprika, ui), snufje

Lauwwarme groentesalade met plakjes varkenshaas

Lauwwarme groentesalade met plakjes varkenshaas

400 g varkenshaas (in plakjes van 1 cm)
, 4 eetlepels olijfolie
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1 theelepel dragon
, snufje peper (versgemalen)
, 4 takjes rozemarijn
, 1

Filetlapjes met auberginesaus

 8 dunne varkensfiletlappen, 5 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 8 takjes peterselie (verse, fijngehakt), 1 aubergine,

Nasi met zoet ketjapvlees

300 g nasi/bamivlees, 300 g rijst, 2 eetlepels ketjap manis, ½ eetlepel citroensap, 3 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 nasi/bami groentepakket (à 250

hamlap a lorange

Hamlap á l’orange

500 g hamlappen, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap manis, 2 dl sinaasappelsap (vers), 1 theelepel suiker

Ovenschotel met gehakt, puree en doperwten

500 g varkensgehakt, 1½ kilo aardappels (geschild en gehalveerd), snufje zout, 450 g doperwten (diepvries), 75 g boter, 2 uien (fijngesnipperd), snufje peper

Hutspot met varkensreepjes uit de wok

Hutspot met varkensreepjes uit de wok

400 g varkensvleesreepjes, 2-3 theelepels chilipoeder, 2 theelepels tijm, 2 uien, 500 g winterwortel, 3-4 eetlepels margarine (vloeibare), 450 g aardappelschijfjes, 1 dl

roergebakken babi pangang met paprika en minimais

Roergebakken babi pangang met paprika en minimaïs

2 speklappen, 1 kleine rode paprika, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 blik minimaïs (ca. 155 g), ½ eetlepel sambal badjak, 3 eetlepels zonnebloem olie, 3 eetlepels

Ribkarbonade met Vadouvan bloemkool

Haal het vlees 30 minuten van te voren uit de koelkast. Appels schillen en in blokjes snijden. De tijm en laurier kort bakken in de olijfolie op middelhoge temperatuur.

Doorregen varkensrollade met koriandersaus

750 g doorregen varkensrollade, 3 eetlepels currypasta (milde), 3 eetlepels olie, 3 eetlepels pinda's (ongezouten),  2 eetlepels koriander (verse, fijngeknipt), snufje