Recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Indonesische varkenslappen in kokosmelk

500 g varkenslappen (in blokjes van 2½ cm), zwarte peper (versgemalen), 4 eetlepels zonnebloem olie, 2 uien (fijngehakt)

Stamppotje met schnitzelreepjes, pesto en broccoli

500 g varkensschnitzel (in reepjes), 1½ kilo aardappels (geschild), snufje zout, 1 kilo broccoli (in roosjes), peper (versgemalen), 25 g boter, 1 dl melk, 3 eetlepels

placeholder

Procureur gevuld met appeltjespaté

750 g procureur (ontbeende schouderkarbonadestuk), 50 g appels (gedroogde), 75 g runderlever, 75 g rundergehakt, 75 g speklap, 1 eetlepel gembersiroop, 100 g katenspek,

Cervelaatworst krokodil

30 blokjes cervelaatworst (ca. 2½ bij 2½ cm), 1 komkommer, 4 kleine augurken (kromme), 2 groene olijven (gevuld met piment), 1 blik ananasstukjes (à 567 gram), 35

Schnitzelrolletjes met Parmaham en mozzarella

4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), ½ dl witte wijn, 8 plakken parma ham, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, mozzarellakaasje (á 250 g in

Hamrolletjes met tuttifrutti

Hamrolletjes met tuttifrutti

8 plakjes ham (iets dikker gesneden), 4 eetlepels marmelade (ca. 50 g), 200 g tuttifrutti, 1,2 liter water, 2 bouillonblokje (kruiden), 2 eetlepel soepgroenten (boeren)

kleine gehaktbroodjes uit de provence

Kleine gehaktbroodjes uit de Provençe

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), ½ ei (losgeklopt), 40 g paneermeel, 1 eetlepel kappertjes, 50 g zwarte

Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes

500 g varkensgehakt, snufje peper, 1 ei, 1½ dl bouillon, 1 ui (fijngehakt), 1 kleine tomaat (in blokjes), ¼ theelepel nootmuskaat, 1 teentje knoflook (geperst), 1

Babi pangang

Babi pangang

1 theelepel citroensap, 3 teentjes knoflook (fijngehakt), 2 uien (fijngehakt), 3 theelepels gemberpoeder, 1 theelepel laos, peper (versgemalen), snufje zout, 5 eetlepels

Varkensfiletrollade met mosterdsaus

750 g varkensfiletrollade (gekruid), ½ selderij (knol, 500 g), 300 g worteltjes, 1 rode paprika, 4 takjes tijm, 4 eetlepels mosterd (grove), 1 eetlepel bloem, 1 dl