Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Ribkarbonades in zure roommarinade

4 ribkarbonades (125 g stuk), ½ theelepel worcestershiresaus, 1 sjalotje (fijngesnipperd), snufje zout, snufje peper (versgemalen), ½ theelepel paprikapoeder, 1¼ dl zure

Doorregen rollade met citroen

Doorregen rollade met citroen

1 doorregen varkensrollade (ongeveer 1 kilo), 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sinaasappelsap, 2 theelepels honing, 1 theelepel tijm (gedroogd), 1 teentje knoflook

Slavinken met broccoli-kaasgehakt

Slavinken met broccoli-kaasgehakt

400 g varkensgehakt, 12 reepjes ontbijtspek, 100 g broccoli (roosjes, gekookt), 50 g geraspte kaas (oude), 25 g boter, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 4

Pilaf met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 1 blik tomatenblokjes (á 400 g), 50 g boter, 300 g rijst, snufje peper (versgemalen), 2 uien (fijngesnipperd), snufje zout, 2 teentjes

Mediterrane lunch met Italiaanse sandwich en pastaslaatje

Mediterrane lunch met Italiaanse sandwich en pastaslaatje

8 plakjes salami
, 4 boterhammen (ciabatta)
, 50 g boter
, 1 theelepel Italiaanse kruiden
, 6 groene olijven (zonder pit)
, 4 blaadjes sla (bijvoorbeeld lollo bianco)
, 2

Romige Italiaanse pasta met filetlapjes

400 g varkensfiletlappen, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel Italiaanse kruiden (fijngehakt of gedroogd), 3 eetlepels olijfolie, 4 tomaten (stevige)

Gehakthaasjes

250 g half-om-halfgehakt, 1 zakje gehaktkruiden, 2 eetlepels paneermeel, 1 pakje witbroodmix, 50 g boter (of margarine), snufje suiker, 12 krenten (of rozijnen), 2

oosterse sate van varkenshaas

Oosterse saté van varkenshaas

500 g varkenshaas (in blokjes van 1½ cm),  2 eetlepels uien (gefruite gedroogde uitjes), 7 eetlepels ketjap manis, 3 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel

Spaanse karbonade met paprika

Spaanse karbonade met paprika

4 karbonades (rib of haas) 2 teentjes knoflook ½ eetlepel paprikapoeder 2 eetlepels sherry (medium dry) 6 eetlepels olijfolie (extra vierge) 2 rode paprika's 2 gele

maissoep met varkensvleesreepjes

Maïssoep met varkensvleesreepjes

300 g varkensvleesreepjes
, ½ eetlepel kruiden (Mexicaanse)
, 50 g boter
, 2 uien (fijngehakt)
, 1 blik maïs (á 300 g, uitgelekt)
, 1 liter bouillon
, 1½ dl room
, snufje