Bereiding
- Bestrooi het nasivlees met peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het nasivlees in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de ui toe en fruit deze ca. 3 minuten.
- Voeg de paprika aan het vlees toe en fruit deze ca. 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, rode wijn, tomatenpuree, oregano en suiker aan het vleesmengsel toe en breng het gerecht aan de kook.
- Laat de saus ca. 15 minuten op zacht vuur sudderen. Breng de saus op smaak met zout.
Lekker met schelpjespasta.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 500 g nasi/bamivlees
- snufje peper (versgemalen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien (fijngehakt)
- 2 rode paprika's (in blokjes)
- 1 blik tomatenblokjes (á 400 g)
- 1½ dl rode wijn
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 theelepel oregano
- 1 theelepel suiker
- snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: