Bereiding
- Haal de varkensoesters 30 minuten van te voren uit de koelkast.
- De aardappels in de lengte halveren en op de bolle kant half insnijden. Circa 40 minuten garen in de oven op 200 °C.
- Voor de oesterzwammensaus de sjalotjes fijn snijden, de oesterzwammen in reepjes snijden en de beide bakken tot ze licht kleuren.
- Afblussen met de witte wijn daarna scheutje bouillon en even later inkoken. Afmaken met room en peper en zout. Houd de saus warm.
- De bakpan voorverwarmen op matig hoge temperatuur.
- De varkensoesters bakken in olie met boter in ongeveer 4 minuten of tot de gewenste kerntemperatuur.
- De paksoi snijden en bakken in boter, breng op smaak met peper en zout.
- Laatste moment de geplukte koriander over de saus en de paksoi strooien.
- Het bord opmaken met de paksoi, waarop de varkensoester en ernaast de saus met de ovenaardappel.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
4 varkensoesters
4 vastkokende aardappelen
300 gram oesterzwammen
3 sjalotjes
1 theelepel koriander
1 dl. slagroom
2 eetlepels witte wijn
2 eetlepels bouillon
60 gram boter
300 gram paksoi
Zout
Peper