Bereiding
- Druk de slavink een beetje plat. Bak deze in een anti-aanbak koekenpannetje in ca. 12 minuten om en om bruin en gaar.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een ander pannetje en bak hierin de ui, de knoflook, de paprika en de suiker 8 minuten op een laag vuur.
- Voeg aan het paprikamengsel de tomaat, de azijn, een snufje zout en een snufje peper toe en laat het geheel nog even pruttelen.
- Leg de slavink op een bord en schep de chutney’ernaast.
Lekker met gebakken aardappeltjes en komkommersalade.
Wist u dat…
een slavink een cilindervormig, éénpersoons vlugklaar product is? Het is gemaakt van gemalen en gekruid varkensvlees dat is omwikkeld met twee reepjes ontbijtspek. Als één reepje spek wordt gebruikt, worden de zijkanten van de slavink meestal versierd met gekleurd paneermeel of kruidenmix.
2 personen
15 minuten
Ingrediënten
- 2 slavinken
- snufje peper
- 1 eetlepel slaolie
- ½ eetlepel azijn
- snufje zout
- 1 kleine ui
- 1 rode paprika
- 1 kleine tomaat
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 teentje knoflook
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: